Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Április 24. 14:38, kedd | Helyi
Forrás: mti.hu

Megfenyegették a veszprémi HM Verga vezérigazgatóját

Megfenyegették a veszprémi HM Verga vezérigazgatóját

Ismeretlen tettes ellen, kényszerítés bűntette miatt indított eljárást a marcali rendőrkapitányság a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatójának feljelentése alapján.

Tengerdi Győző, vezérigazgatóa lakóhelye szerint illetékes kapitánysághoz intézett feljelentésében névtelen, fenyegető levelekre hivatkozik, amelyek egyike nemi erőszakkal vádolja.

A vezérigazgató elmondta, hogy 2010 nyarától tölti be hivatalát, a névtelen, zaklató levelek fél évvel kinevezése után kezdtek érkezni a céggel kapcsolatban álló szakhatóságokhoz, illetve a tulajdonosi jogokat gyakorló szervezethez.

Múlt héten egy olyan levelet kapott a felesége, amelyben a családot fenyegetik, őt magát pedig nemi erőszakkal vádolják, s kilátásba helyezik, ha nem mond le vezérigazgatói székéről, az ügyből nagy botrány lesz - közölte a cég vezetője.

Tengerdi Győző azt mondta, hogy haragosáról, rosszakarójáról nem tud, így nem is sejti, ki állhat a levelek mögött. Ugyanakkor hangsúlyozta, mindig a Verga és az állami tulajdon érdekeit képviselte már érdekekkel szemben, hiszen ezzel bízták meg.

A HM Verga szerteágazó tevékenységet folytat a Magas-Bakonyban és Bakonyalján: erdő- és vadgazdálkodással foglalkozik, fafeldolgozást végez, murvabányát, valamint erő- és munkagépeket működtet. A cég honlapja szerint mindezeken túl a vadásztatás, a társaság hotelje, apartmanháza és étterme révén a turizmusban is jelen van, Hubertus néven erdei iskolát működtet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.