Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 08. 09:04, csütörtök | Helyi
Forrás: iveszprem.hu, saját tudósítás

Megkezdődött a 2011/2012-es tanév a Pannon Egyetemen - Képgalériával!

Megkezdődött a 2011/2012-es tanév a Pannon Egyetemen - Képgalériával!

Megkezdődött a tanév a Pannon Egyetemen, a központi tanévnyitó ünnepséget, a Gazdaságtudományi Kar elsőéveseinek ünnepét szeptember 7-én tartották Veszprémben.

A tanévnyitón készült képeink megtekinthetőek a galériában.

Az egyetem célja, hogy hallgatói sikeresek legyenek szakmai pályájukon, a siker pedig globális versenyképességet jelent. A versenyben való helytálláshoz útravaló tanácsokkal látta el az elsőéves hallgatókat Dr. Friedler Ferenc rektor.

A legfontosabb, hogy becsületes úton kell járni, hangsúlyozta. Ehhez egy versenyképes szervezet biztosítja a hátteret, élenjáró kutatási és fejlesztési tevékenység egészíti ki az oktatást. Minőség, bizalom és célszerű szervezeti működés, erős karok közötti együttműködés jellemzi a Pannon Egyetemet, mely biztosítja a hosszú távú fenntarthatóságot- emelte ki köszöntőjében. Hosszú távú együttműködést ajánlott nekik pályájuk sikerességéhez.

A legjobb befektetési formát választják a válságos időszakban, mert a tudás mindig mindenkinél megőrizte értékét, hangsúlyozta Dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár, a rendezvény díszvendége. Majd a változásokról beszélt, az elsőéves egyetemisták életének változásáról és a közoktatás rendszerének átalakításáról. A rendszer alapja és értéke a hozzáállás - emelte ki beszédében az államtitkár, új közszolgálatnak tekintik a közoktatás és felsőoktatás rendszerét.

vidéki felsőoktatási intézményeket, így a Pannon Egyetemet is erősíti, támogatja az állam az új rendszerrel, hiszen így tudja legjobban a hallgatók érdekeit szolgálni, mondta. A másik fő hangsúlyt a műszaki természettudományos képzés megerősítésére helyezte, hiszen a környező országokban nagyobb a műszaki képzettségű hallgatók aránya, ezen szeretnének javítani. Mindehhez forrást is biztosítanak.

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere hangsúlyozta, a Pannon Egyetem legfontosabb értékmérője a kiváló minőség. Arra bíztatta az elsőéveseket, legyenek ennek élenjárói, alakítsák aktívan jövőjüket múltját ápoló, jelenét aktívan megélő városban. Galambos Szilvia, a Veszprém Megyei Közgyűlés képviseletében kiemelte az egyetem gyakorlatközeli, rugalmas működését, az együttműködés szerepét. A köszöntők sorát Dr. Jancsik András dékán zárta.

Arról beszélt az elsőéveseknek, mi teszi értékessé diplomájukat, hangsúlyozta, a kar és az egyetem elkötelezett az értékteremtő befektetések és a minőség mellett, az országban elsőként kaptak szervezeti egység kategóriában Felsőoktatási Minőségi Díjat.

A rendezvényen több kitüntetést adtak át. A Pro Universitate Pannonica kitüntetés arany fokozatát vehette át Dr. Husvéth Ferenc egyetemi tanár, a kitüntetés nagyezüst fokozatát kapta dr. Pályi Zsigmond Béla egyetemi docens, kisezüst fokozatban részesült Dr. Pál László egyetemi docens és Czene Csilla irodavezető. 40 éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréséül jubileumi emléklapot vehetett át Dr. Gaál Zoltán egyetemi tanár, az intézmény korábbi rektora.

A Manager Képzés Alapítvány Kuratóriuma immár jubileumi huszadik alkalommal hirdetett pályázatot a Harsányi István díj elnyerésére, mellyel a menedzsment témakörben készített kiemelkedő színvonalú munkákat díjazta. A kuratórium döntése alapján az idén 40 pályázat közül 10 részesült a kutatási ösztöndíjban, közülük kettőt a Pannon Egyetem hallgatói készítettek.

Harsányi István PhD díjat vehetett át Dr. Birkner Zoltán a „Zala megyében is az innováció a siker motorja?”című munkájáért. Harsányi István Hallgatói díjat kapott Halász Lívia „ A bérszámfejtés folyamatának racionalizálása folyamatszimulációs eszközökkel az MTD Hungária Kft.-nél” című pályázatáért.

Dékáni Dicséretben részesült Klausz Melinda marketingvezető, Kollarik Amália díjat kapott Nagy Tamás Zoltán végzett számvitel mesterszakos hallgató. Tanulás és Sport pályázaton I. helyezést ért el Tóth Norbert logisztikai menedzsment mesterszakos, második Szabó Veronika közgazdasági elemző mesterszakos, harmadik Kiskós Dávid turizmus-vendéglátás alapszakos hallgató.

A rendezvényen ünnepelték a szeptember 5-én kinevezett egyetemi tanárokat, a köztársasági ösztöndíjas hallgatókat, megemlékeztek az előző évben elhunytakról, majd az elsőéves hallgatók fogadalomtételével és ünnepélyes egyetemi polgárrá avatásával zárult a program.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a