Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 30. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Melyik a 7 leggyakrabban hamisított étel?

Melyik a 7 leggyakrabban hamisított étel?

Egy új tanulmány szerint a nap mint nap fogyasztott ételekbe sajnos sokszor olyan anyagok is belekerülnek, amelyeknek nem kellene. Ez élelmiszer- hamisításnak minősül.

Annak érdekében, hogy csökkentsék a költségeket, a gyártók az elsődleges összetevőket illegálisan kicserélik valami olcsóbbal. A 7 leggyakrabban hamisított étel közül pedig sajnos sok olyan van, amit nap mint nap fogyasztunk - írja a Fox News.

Az import összetevőket nagyon nehéz ellenőrizni. Ez a legnagyobb kihívás a szakértők és ügynökségek számára, akik a csalók nyomába erednek.

Itt a 7 leggyakrabban hamisított étel: a kutatók rájöttek, hogy az olíva olaj - még az extra szűz is - a leggyakrabban hamisított étel, melyet általában mogyoróolajjal helyettesítenek. Ez az ételallergiások számára aligha örömhír. Az is előfordul, hogy kukorica-,napraforgó-,földimogyoró-,szójabab-, vagy pálmaolajjal pótolják az olíva olajat.

Ha azt gondolja, hogy a pohár tej, amit minden reggel megiszik, tehénből származik, lehet, hogy téved. Kiderült, hogy egy egész állatkert is lehet abban a doboz tejben, elkezdve egészen a juhtejtől, a különböző marhafélék tején át a kecsketejig. De a tejet újrafeldolgozott tejporból, karbamidból és tejoltóból is előállíthatják. Mindemellett a méz, a sáfrány, a narancslé, a kávé és az almalé a leggyakrabban hamisított ételek és italok.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni