Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Szeptember 29. 11:08, csütörtök | Helyi
Forrás: borsonline.hu

Meteorit zúzott szét egy veszprémi teraszt?

Meteorit zúzott szét egy veszprémi teraszt?

Különös égi tárgy csapódott Földi József veszprémi kertjébe. Még az egyetemi tanárok sem tudják, mi roncsolta a férfi erkélyét.

Nem mindennapi dolog történt Veszprémben. Földi János teraszára váratlanul egy ismeretlen égi tárgy zuhant, amely szétzúzta erkélyének oszlopát.

– Nem tudom, pontosan mikor történt, én szombaton vettem észre – mesélte a történteket Földi József. – Az egész terasz tele volt fához hasonló anyagú törmelékkel. Először azt hittem, hogy fa esett az erkélyre, de aztán megláttam, hogy ez a valami letörte a teraszom egyik oszlopát.

– A színe, kinézete olyan, mint a fáé, azonban súlyos és törhetetlen. Megpróbáltam meggyújtani, de csak izzott, nem égett el. A súrlódás nyomai is ott vannak rajta. Az biztos, hogy nagyon magasról kellett jönnie, mert a becsapódás ereje a vastag kőlapot simán szétzúzta, és a légköri égés nyomai is láthatók rajta. Azonnal bevittem a helyi egyetemre megvizsgálni. A professzorok is értetlenül álltak az eset előtt. Az elsődleges megtekintés alapján úgy vélik, ilyennel a Földön még nem találkoztak, elkérték további vizsgálatokra. Lehet, hogy az anyag egy meteorit vagy űrszemét, esetleg a becsapódó műhold egyik darabja – tippeli József.

A legérdekesebb az, hogy az idegen anyagon moha is van:
– Kérdéses, hogy ez itt nőtt-e rá. Ha nem, az nagyon érdekes kérdést vet fel, hiszen ez azt jelenti, hogy a miénkhez hasonló légkör van valahol.

borsonline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben