Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. December 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mire érdemes figyelni a parkoláskor?

Mire érdemes figyelni a parkoláskor?

Bárkivel előfordulhat, hogy épp csak pár percre teszi le az autóját, de járművéhez visszatérve már a jól ismert „piros zacskó” fogadja. A Békéltető Testület összeállított néhány hasznos tanácsot a fővárosi parkolásra vonatkozóan a fogyasztók részére, melyek segítségével könnyebben kivédhetők a későbbi kellemetlenségek.

Nem tanácsos a műszerfalra fejjel lefelé fordított parkolójegyet helyezni, ez már ugyanis bírság kiszabásával jár. Ügyeljenek a fogyasztók arra, hogy az érvényes parkolócédulákat, és a parkolásra jogosító igazolásokat a kormány felőli oldalon, jól láthatóan helyezzék el.

A fogyasztóknak mobilparkoláskor érdemes meggyőződni, hogy a parkolójegy vásárlásról visszaigazoló SMS-t kaptak, illetve, hogy a parkolási övezetüknek megfelelő parkolójegy automata SMS-számát küldték-e el.

Egy-egy parkolási zónához ténylegesen ugyan csak egy automata tartozik, azonban a zónák megkülönböztetése már okozhat gondokat. Ennek érdekében ha kell, külön az automatákhoz sétálva célszerű leellenőrizni melyik a megfelelő automata a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.

Sajnos az sem mindegy, hogy a fogyasztók a parkolástól számítva mennyi idő alatt teljesítik a díj kifizetését. A Fővárosi Közgyűlés kapcsolódó, 30/2010. (VI. 4.) rendelete szerint a vonatkozó jogszabályok értelmében Budapesten a fogyasztónak a jegy megvásárlásától számítva az ellenőrzés időpontjáig 5 perc áll rendelkezésre a parkolójegy megvásárlására.

Ha hibás, vagy működésképtelen parkolóautomatába botlunk, szükséges jelenteni a hibát az adott közszolgáltató felé, máskülönben bírságot szabhatnak ki ránk, amennyiben időközben a türelmi idő is letelt.

Nem árt tisztában lenni azzal is, hogy a szabálytalanul parkoló gépjárművet az adott közszolgáltató elszállíttathatja. A gépjármű kiváltása pedig nem csak körülményes, hanem jelentős anyagi vonzattal járhat.



Abban az esetben pedig, ha az adott – parkolási díjat kiszabó – vállalkozással vitába keveredik a fogyasztó, akkor az ügy ingyenes, gyors megoldásáért a Budapesti Békéltető Testülethez javasolt fordulnia. Kiemelten fontos, hogy a panaszos minden esetben csatolja a jogvitával érintett témára vonatkozó dokumentumokat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során