Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Szeptember 01. 08:44, csütörtök | Helyi sport
Forrás: mkbveszprem.eu

MKB Veszprém sajtótájékoztató az Arénában

MKB Veszprém sajtótájékoztató az Arénában

Sajtótájékoztatót tartott a Klub az Aréna sajtószobájában, számolt be a klub honlapja.

Dr. Magyarády Péter:
Az elvárásaink a felkészüléstől függetlenül, ugyanazok, mint tavaly ilyenkor voltak, vagyis szeretnénk megnyerni a bajnokságot és a Magyar Kupát, a BL-ben pedig a legjobb nyolcba szeretnénk kerülni..
Játékerőben szerintem nincs lényeges különbség a tavalyi csapathoz képest, de azt tudomásul kell vennünk, hogy több vezéregyéniség is távozott nyáron, akiket nehéz lesz pótolni. Szerintem Alilovic nagyon jó kapus lesz, és Schuch valamint Ilyés is erősítést jelent. Remélem, hogy a csapat sportformája amikorra kell megfelelő lesz, de nekünk meg kell találni a csapat új vezérét. Arra is fel keell készülnünk, hogy jövő nyáron sokkal nehezebb pótlásokat kell megoldanunk. A felkészülés során elszenvedett vereségeknek a különbsége az ami kifejezetten fájó volt számunkra. A felröppent pletykákkal ellentétben, nem egy döntő oka volt a rossz felkészülésnek, hanem sok kisebb probléma okozta, ezeket kell gyorsan megszüntetnünk.

Mocsai Lajos:
A felkészülési meccseknek a jelentősége nem akkora, mint bajnoki, vagy a Bl összecsapásoknak, ennek csak nálunk tulajdonítanak nagyobb szerepet. Ahogy élőben tapasztalhattuk, a Montpellier, a Hamburg, de még a Koppenhága is szenvedett súlyos vereséget a felkészülés alatt.
Nekünk két feladatunk volt a felkészülés elején, az egyik, hogy kiválasszuk, milyen utat szeretnénk végigjárni az alapozás alatt, a másik pedig, hogy elkezdjük a csapatépítést a következő idényre. A felkészülésnél tudatosan a nehezebb utat választottuk, ennek megfelelően az utolsó három hétben 12 felkészülési mérkőzést játszottunk, folyamatos utazás mellett, mindig más szállodába kellett költöznünk, de emellett természetesen folyamatosan edzettünk is.
Az alap elképzelés az volt, hogy áttérünk egy olyan játékra, amelyben csak egyet kell cserélnünk, de az utolsó felkészülési mérkőzéseken, már egyre többször két cserét alkalmaztunk. Az is nyilvánvaló volt már a felkészülés elindulásakor, hogy nem rakhatunk akkora terhet Császár Gáborra, hogy az összes mérkőzést egyedüli irányítóként játssza végig az idényt, ezért olyan formációt kellett sokat gyakorolni a mérkőzéseken, amelyben három lövővel játszottunk.
A csapatépítés elején még csupán arra fókuszáltunk, hogy az új játékosok megismerkedjenek a többiekkel, majd a következő fázisban már kezdett kialakulni a hierarchia a játékosok között, de ezek is időigényes folyamatok. A nehezebb út választásával egyértelművé vált számunkra, hogy nekünk ez a felkészülés tényleg a kísérletezésről és a csapatépítésről fog szólni, arról, hogy minél jobban kész legyen a csapat a BL találkozókra. Emiatt sajnos több súlyos verség is becsúszott.
Az utolsó három hét eredményei nagy tanulságot jelentettek számunkra, mind a játékosok versenyeztetésében, mind a konfliktushelyzetek megoldásában. A hátralévő időben az egyik legnagyobb feladatunk az, hogy a végső belső négyesünket kialakítsuk mind támadásban, mind védekezésben.

Iváncsik Gergő:
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy kapitány lehetek ennél a híres egyesületnél. Örülök neki, és érdeklődéssel várom a rám váró feladatokat. Nem az önbizalmunkkal volt baj, hanem azzal, hogy talán kicsit többet vártunk el magunktól, így a kapott nagy pofonok sokkal erősebben hatottak ki a csapat hangulatára. Abban biztos vagyok, hogy nincs ekkor a különbség a köztünk és Löwen, valamint a Berlin között, mint amit az eredmények mutatnak.

Schuch Timuzsin:
Veszprémben nagyon profik a körülmények, de ennek megfelelően az elvárások is magasabbak, mint Romániában voltak. Úgy érzem, jó úton haladok a beilleszkedésben, de még kell idő ahhoz, hogy összeszokjunk védekezésben, ezt Ferivel a válogatottban is megoldottuk, biztos vagyok benne, hogy itt is megoldjuk.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.