Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Március 02. 16:16, péntek | Helyi
Forrás: Saját forrás

Mozgássérülteken segítenek - a GURULÓ projekt

Mozgássérülteken segítenek - a GURULÓ projekt

Cél, hogy a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek számára sorozatban gyártott segédeszközöket javítsák, karbantartsák, illetve megfelelő felmérés után személyre szabva átalakítsák.

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) 2008 és 2012 között valósítja meg a TÁMOP-1.4.2-07/1.-2008-0001 „Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat” elnevezésű projektet.

A GURULÓ műhelyek tanácsadással segítik a mozgáskorlátozott emberek életminőségének javítását; valamint kölcsönzési hálózat fenntartásával innovatív módon közelítik meg a segédeszközök rugalmas és személyre szabott használatát.
A régiós műhelyeken keresztül elérhető műszaki szakemberek, szakorvosok és mozgásterapeuták a Magyarországon is bevezetésre kerülő FNO (Funkcióképesség, Fogyatékosság és Egészség Nemzetközi Osztályozása) módszer alapján végzik el az átalakításhoz szükséges felméréseket.

A GURULÓ műhelyekben igénybe vehető javítások és kölcsönzési rendszer valamennyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmény számára figyelemre méltó, újfajta szolgáltatási formák, amelyek hozzájárulhatnak az intézményi ellátások gazdagításához, a segédeszközpark átalakításához, valamint költséghatékony működési rendszer kialakításához.

A GURULÓ hálózat vállalja az intézményekben használaton kívül lévő, valamint adományként kapott segédeszközök átvizsgálását, felújítását és rendszeres szervizelését. A fenti szolgáltatások igénybevételéhez a MEREK – igényekhez szabható – együttműködési megállapodás megkötésének lehetőségét kínálja fel. A műhelyek felszerelt gépjárművükkel egyeztetést követően kiszállást is vállalnak. Intézmények számára a kiszállási és javítási-karbantartási díjakat 2012. március 31-ig (a projekt időszakában) a MEREK átvállalja.

Az érdeklődő intézményeket a GURULÓ műhelyhálózat munkatársai felkeresik személyes bemutatkozás és a szolgáltatások megismertetése céljából. Rehabilitációs szakembereknek pedig a MEREK felajánlja, hogy látogassák meg a MEREK-et, ahol megismerhetik a komplex rehabilitációs szolgáltatásokat, a Holnap Háza mozgássérült emberek nappali rehabilitációs központját, valamint segédeszköz-műhelyt. Számukra a MEREK felajánlja az ingyenes FNO-képzésen való részvételt is. (További információk a projekt honlapján www.gurulo.hu, www.merek.hu).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára