Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 17. 07:37, szombat | Belföld
Forrás: mti

Nagy a bizalom a mentőszolgálat iránt

Nagy a bizalom a mentőszolgálat iránt

A magyar lakosság körében nagy bizalomnak örvend az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), az emberek 82 százaléka bízik a szervezetben

- derült ki a Nézőpont Intézet októberben készített reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelynek eredményét pénteken ismertették Budapesten.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője az OMSZ Markó utcai székházában tartott sajtótájékoztatón elmondta, a felnőtt lakosság fele, mintegy 4 millió ember vette igénybe a mentők segítségét az elmúlt három évben, 92 százalékuk volt elégedett a mentősök szakértelmével, hozzáállásával, 83 százalékuk a kiérkezés gyorsaságával, és 61 százalékuk látott már új mentőgépkocsit.

A megkérdezettek szintén magas aránya, 82 százaléka elégedett volt a mentőautó tisztaságával, 78 százalékuk pedig annak felszereltségével.

A felmérés kitért a mentőszolgálatot népszerűsítő kampányok és az OMSZ online ismertségére is. Mráz Ágoston Sámuel ezzel kapcsolatban elmondta, sokan, 84 ezren követik az OMSZ Facebook-oldalát, 91 százalékuk elégedett az ott zajló kommunikációval.

A megkérdezettek 43 százaléka látta és tetszett is neki például az elsősorban autósoknak szóló "Vedd észre a mentőt!" kampány, illetve 41 százaléknak az újraélesztésre oktató Hősképzés kampány.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója örömét fejezte ki, hogy az adatok egyfajta tükröt tartanak a mentőszolgálat elé, azt mondta, azon lesznek, hogy ez a bizalmi index még tovább erősödjön.

Mint hozzátette, az is látszik, hogy a fiatalok másként ítélik meg ugyanazt az ellátást, mint az idősebb generáció, így a fiatalokat a digitális világon keresztül próbálják elérni. Ezért is indítottak számos olyan kampányt, amely bevonja őket a laikus ellátásba, így segítségére lehetnek a kiérkező mentőknek.

Csató Gábor utalt arra, hogy az elmúlt évben a közösségi médiában 50 millió elérést tudtak felmutatni.

A főigazgató bemutatta a rohamkocsik új designját, mint mondta, ezekből a járművekből 117 érkezik az OMSZ-hez a közeljövőben, gyártásuk már megkezdődött.

Címkék: bizalom, mentő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.