Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Április 16. 10:37, hétfő | Helyi sport
Forrás: nso.hu/Saját

Nagy csatában a Veszprémé a kézilabda Magyar Kupa

Nagy csatában a Veszprémé a kézilabda Magyar Kupa

A címvédő Veszprém 21. alkalommal diadalmaskodott a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel a vasárnapi döntőben, nagy csatában legyőzte a Pick Szegedet a budapesti Sportmax2-ben.
KÉPGALÉRIÁVAL FRISSÍTVE!!

Az izgalmas hajrá végén győztes veszprémiek sorozatban negyedik aranyérmüket szerezték meg.

MKB Veszprém-Pick Szeged 27-26 (16-18)

Remek hangulatban kezdődött a találkozó, amelyet a fináléra megtöltöttek a szurkolók. Idegesen kezdtek a csapatok, amihez hozzájárultak a kapusok is, hiszen Mirko Alilovic és Mikler Roland is védéssel kezdett. Már az első percektől ment az adok-kapok a beállók környékén, és mindkét oldalon becsúszott egy-két technikai hiba, amiből a Szeged talált először magára, Rajko Prodanovics góljaival elhúztak a Tisza-partiak 5–2 –re.

Mocsai Lajos időt kért a félidő derekán, de a Tisza-partiak emberhátrányból is indulni tudtak, Zubai Szabolcs pedig hetest harcolt ki. A kiállítások sorából azonban a bakonyiak jöttek ki jobban, s miután megvoltak a labdaszerzések és a szélsők révén a gyors indulások, át is vette a vezetést a Veszprém. 11–12

A bakonyiak előnye azonban csak pillanatokig tartott, a Veszprém néhány támadóhibával átlendítette a holtponton ellenfelét, jellemző, hogy az amúgy elsősorban védekezésben jeleskedő Bajorhegyi Ádám kétszer is indulás után talált be. A kevesebb hibával játszó Szeged így a szünetben megérdemelten vezetett 18–16-ra.

A második játékrész elején kettős emberhátrányba került a Mocsai-csapat (Terzic és Gulyás állt ki), ennek ellenére egyenlítettek Iváncsik Gergőék, sőt Renato Sulic két, lerohanás után szerzett gólja után már náluk volt az előny. 19–20

Negyven perc telt el a találkozóból, és kezdődhetett gyakorlatilag minden elölről. Skaliczki László kapuscserével próbált meg újítani, és beküldte Tatai Pétert. Buday Dániel vitt új színt a szegediek játékába, akik továbbra sem akartak elfáradni, így fej-fej mellett ugyan, de Pick-vezetéssel fordultak a hajrára a csapatok. 25–24

Mindkét edző nehezen bírta a feszültséget, Skaliczki, majd Mocsai mester is perlekedett egy kiadósat a játékvezetőkkel, és a lelátón is mind többször fordultak a szurkolótáborók kevésbé kifinomult irodalmi eszközökhöz.

A védekezésekre mindenesetre nem lehetett különösebb panasz, nemcsak a gólszerzés, de már a kapura lövés is komoly gondokat okozott mindkét oldalon, a visszazárásra ugyanakkor ügyeltek a játékosok, a hajrában elmaradtak a lerohanások.

25–25-tel vágtak neki az utolsó öt percnek a csapatok, amikor Sulic beállóból megszerezte ötödik gólját, a remek Prodanovics azonban egyenlített. Czina József harmadik kiállítása nehéz helyzetbe hozta a Picket, Sulic azonban rontott. Hátrányból a Szeged nem tudott betalálni, így egy perccel a vége előtt időkérés után támadhatott a Veszprém, Vujin be is talált. A Szegednek – újabb időkérés után – fél perce maradt válaszolni, ez alatt a Veszprémből Terzics és Laluska is piros lapot kapott, ám az időntúli szabaddobás után nem született gól. A Veszprém hatalmas küzdelemben 27–26-ra nyert.

Nyilatkozatok:

Mocsai Lajos: – Öt játékosunk sérülten tért haza a göteborgi olimpiai selejtezőről, és hetek múltán csak az elődöntőben játszott újra együtt a csapat, amelyből hiányzott a sérült Ilyés Ferenc és Iváncsik Tamás. Ilyen előzmények után, a nagyon nehéz évad végéhez közeledve sikerült nyernünk a fantasztikusan küzdő Szeged ellen, nagyobb akaratunknak, erősebb idegeinknek köszönhetően.

Skaliczki László: – Masszív, jól küzdő csapatunk átlövőinek teljesítménye és az ütközéseink keménysége elmaradt a Veszprémétől. Nekünk elvétve engedték a gyors indításokat, ellenfelünk pedig élt a lehetőségeivel. Mielőbb fel kell dolgoznunk a vereséget, mert a bajnoki elődöntő itt van a nyakunkon.

korábban:
a 3. helyért:
Tatabánya Carbonex-Balatonfüred 24-21 (12-6)

Az eddigi győztesek:
21-szer: MKB Veszprém (VÁÉV Építők, VÁÉV Bramac, Fotex VSE, Fotex KCV)
6: Bp. Honvéd, Pick Szeged (Tisza Volán)
4: Elektromos SE, Rába ETO (Rába Vasas ETO)
3: Bp. Spartacus SC
2: Bp. Dózsa SK, Tatabányai Bányász SC
1: Bp. Vörös Meteor, FTC, Vasas SC, Debreceni Dózsa SE, Dunaferr SE

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára