Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2012. Február 15. 11:13, szerda | Helyi
Forrás: VMRFK

Nagyszabású akció és sikeres elfogás

Nagyszabású akció és sikeres elfogás

7 elkövető, 5 elfogató parancs, 40 rendbeli bűncselekmény. Ezek a számok jellemzik azt a bandát, amelynek 5 tagját már korábban, kettőt pedig a minap, összehangolt akció keretében fogtak el a rendőrök.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányságra 2011 májusában érkezett feljelentés, mely szerint ismeretlen elkövető feltörte egy felsőörsi pince kamráját és onnan nagy értékű kisgépeket tulajdonított el.

Az eset kapcsán nyomozás indult. A gondos felderítőmunka eredményeképpen a nyomozók egy elkövetői kört lepleztek le, amelynek terhére több mint 40 rendbeli lopás bűntett és két rendbeli lopás vétség róható. Az elkövetők egy része más hatóság előtt is ismert, ellenük öt körözés volt folyamatban. Az időközben hétfősre duzzadt bűnbandából öt személyt már korábban elfogtak a rendőrök, a 2 férfit azonban még keresték. A nyomozás során adatok merültek fel tartózkodási helyükre vonatkozóan, így elfogásuk érdekében a Balatonalmádi Rendőrkapitányság nagyszabású akciót szervezett. A hajnalban induló csapatban a helyi erők mellett a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai és polgárőrök is részt vettek.

A hatóság kiérkezéskor a területet körbezárta, majd három érintett épület átvizsgálásába kezdett. Felismerve a veszélyt, az egyik melléképületből egy meztelen nő szaladt ki, hogy elterelje az egyenruhások figyelmét. A nyomozók azonban hamar felismerték szándékát, így célirányosan az épültbe mentek, ahol az éppen szökni próbáló, 32 éves férfit elfogták és intézkedés alá vonták. Társára, egy 15 éves fiúra egy másik házban megbújva találtak rá.

Az akció során a rendőrök egy olyan személyt is igazoltattak, akinek az adott helyszínen való felbukkanására eredetileg nem számítottak. Ennek során megállapítást nyert, hogy a fiatal férfit más bűncselekmény miatt az egyik budapesti rendőrkapitányság körözi, így elővezetéséről a Tamási Rendőrkapitányság nyomozói gondoskodtak.

A bűnbanda két tagját a rendőrhatóság őrizetbe vette, majd őket 40 rendbeli lopás bűntett és kétrendbeli lopás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Ennek során egyikük további cselekmények vonatkozásában is részletes beismerő vallomást tett. A lopások nem csak a Balatonalmádi Rendőrkapitányság, hanem más megyék és rendőrkapitányságok illetékességi területét is érintik. Ezek vizsgálata, a felelősség tisztázása tovább folyik, a megvalósított bűncselekmények száma így 50 fölé is emelkedhet.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság a két elfogott személy előzetes letartóztatására tesz előterjesztést.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.