Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2011. Október 25. 09:51, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Ne hagyjunk értékeket őrizetlenül

Ne hagyjunk értékeket őrizetlenül

Több lopás is történt a napokban, fokozottabban vigyázzunk az értékeinkre!

Szemfüles szomszédoknak köszönhetően maradt a kerti törpe gazdájánál

Október 23-án a délutáni órákban egy veszprémi lakos tett telefonon bejelentést, melynek lényege szerint az utca túloldalán lévő családi ház udvarán egy idegen személy tartózkodik, míg egy másik sietve, egy nagy, barna táskát cipelve éppen távozik onnan. A bejelentést tévő férfi egy további szomszéddal együtt az elkövető üldözésére indult, akit rövid időn belül utol is értek, és a járőrök kiérkezéséig visszatartottak. A rendőri intézkedés során alkalmazott csomagátvizsgáláskor kiderült, egy kerti törpét rejt a nagy barna táska, melynek értéke megközelítőleg 10.000. Ft. A másik tolvajt személyleírás alapján már a rendőrök fogták el a közelben, majd mindkettőjüket előállították. Velük szemben dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás.


Drága kutyafuttatás

Október 22-én a kora délutáni órákban egy veszprémi nő gépkocsival vitte kutyáit a Gulyadombhoz sétáltatni. Ennek idejére autóját a murvás parkolóban hagyta. A jármű csomagterében azonban benne maradt egy táska készpénzzel, személyes iratokkal, illetve mobiltelefonnal, amit ismeretlen tettes eltulajdonított a záratlanul maradt gépkocsiból. A könnyelmű sértett kára, mintegy 320.000.- forint. A feljelentés alapján nagyobb kárt okozó lopás bűntette miatt indult nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.


Ne hagyjunk értéket a gépkocsiban

Szombaton (október 22.) délután 15.30 és 16.00 közötti időben Zirc, Pintérhegyi Parkerdőnél parkoló személygépkocsi bal első ajtajának üvegét ismeretlen tettes betörte, és abból egy övtáskát tulajdonított el iratokkal. A lopással 10.000.- forintnyi, míg a jármű megrongálásával 15.000,- forintnyi kára keletkezett a sértettnek, aki kirándulni indult az erdőbe. Mint kiderült az iratokat tartalmazó övtáskáját nem vitte magával, hanem a vezetőülés alá dugta el.

A bűncselekmény helyszíne az a parkoló, melyet a temetőlátogatók is használnak. A gépkocsi-feltörő feltehetően már a közelgő Mindenszentekre figyelemmel fordította figyelmét erre a közterületre. A bűnözők aktivitása az előttünk álló négynapos hétvégén várhatóan tovább fokozódik majd. Táskának, iratnak, pénznek és mobiltelefonnak, sem az utas-, sem pedig a csomagtérben nincs jó helye, még a hamis biztonságérzetet adó„rejtekhelyeken” sem.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.