Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 25. 09:51, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Ne hagyjunk értékeket őrizetlenül

Ne hagyjunk értékeket őrizetlenül

Több lopás is történt a napokban, fokozottabban vigyázzunk az értékeinkre!

Szemfüles szomszédoknak köszönhetően maradt a kerti törpe gazdájánál

Október 23-án a délutáni órákban egy veszprémi lakos tett telefonon bejelentést, melynek lényege szerint az utca túloldalán lévő családi ház udvarán egy idegen személy tartózkodik, míg egy másik sietve, egy nagy, barna táskát cipelve éppen távozik onnan. A bejelentést tévő férfi egy további szomszéddal együtt az elkövető üldözésére indult, akit rövid időn belül utol is értek, és a járőrök kiérkezéséig visszatartottak. A rendőri intézkedés során alkalmazott csomagátvizsgáláskor kiderült, egy kerti törpét rejt a nagy barna táska, melynek értéke megközelítőleg 10.000. Ft. A másik tolvajt személyleírás alapján már a rendőrök fogták el a közelben, majd mindkettőjüket előállították. Velük szemben dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás.


Drága kutyafuttatás

Október 22-én a kora délutáni órákban egy veszprémi nő gépkocsival vitte kutyáit a Gulyadombhoz sétáltatni. Ennek idejére autóját a murvás parkolóban hagyta. A jármű csomagterében azonban benne maradt egy táska készpénzzel, személyes iratokkal, illetve mobiltelefonnal, amit ismeretlen tettes eltulajdonított a záratlanul maradt gépkocsiból. A könnyelmű sértett kára, mintegy 320.000.- forint. A feljelentés alapján nagyobb kárt okozó lopás bűntette miatt indult nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.


Ne hagyjunk értéket a gépkocsiban

Szombaton (október 22.) délután 15.30 és 16.00 közötti időben Zirc, Pintérhegyi Parkerdőnél parkoló személygépkocsi bal első ajtajának üvegét ismeretlen tettes betörte, és abból egy övtáskát tulajdonított el iratokkal. A lopással 10.000.- forintnyi, míg a jármű megrongálásával 15.000,- forintnyi kára keletkezett a sértettnek, aki kirándulni indult az erdőbe. Mint kiderült az iratokat tartalmazó övtáskáját nem vitte magával, hanem a vezetőülés alá dugta el.

A bűncselekmény helyszíne az a parkoló, melyet a temetőlátogatók is használnak. A gépkocsi-feltörő feltehetően már a közelgő Mindenszentekre figyelemmel fordította figyelmét erre a közterületre. A bűnözők aktivitása az előttünk álló négynapos hétvégén várhatóan tovább fokozódik majd. Táskának, iratnak, pénznek és mobiltelefonnak, sem az utas-, sem pedig a csomagtérben nincs jó helye, még a hamis biztonságérzetet adó„rejtekhelyeken” sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.