Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 28. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/police.hu

Négy évvel ezelőtti gyilkosságot derített fel a rendőrség

Négy évvel ezelőtti gyilkosságot derített fel a rendőrség

Elfogták egy négy évvel ezelőtti szigetszentmártoni gyilkosság feltételezett tettesét - jelentette be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány helyettese pénteken Budapesten.

Latorovszky Gábor sajtótájékoztatóján közölte: kiderült, hogy a korábban eltűntként keresett holland férfit 2018 tavaszán a 68 éves magyar üzlettársa verte agyon egy vita hevében.

Felidézte, hogy a holland férfi hozzátartozója 2020-ban a budaörsi rendőrkapitányságon jelezte, nem tud kapcsolatba lépni rokonával. A nyomozás során feltérképezték a holland férfi kapcsolatrendszerét és kiderült, hogy a 68 éves Z. Józseffel évtizedes üzleti és baráti kapcsolatban állt. Közös cégeik voltak Magyarországon és Németországban is. Kiderült, hogy a holland férfit 2018 óta nem látta senki, az üzlettársa pedig mindenkinek azt mondta, hogy barátja külföldön tartózkodik.

A rendőrök felvették a kapcsolatot a német és a holland hatóságokkal, telefontársaságokkal, pénzintézetekkel, ám a férfinek semmi nyomát nem találták, ezért az volt a gyanújuk, hogy bűncselekmény áldozata lett, ezért bűntetőeljárást indítottak az ügyben - ismertette.



A holttestet végül május 25-én a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat tetemkereső kutyájának segítségével találták meg a szigetszentmártoni ház udvarán, ott, ahová a tettes elásta - tette hozzá.

A gyanúsított Z. József beismerő vallomást tett; elmondta: 2018 tavaszán anyagi természetű vita során meglökte üzlettársát, aki elzuhant, legurult a lépcsőn és beverte a fejét, ő pedig ezután egy betonvassal agyonverte.

A főkapitányság emberölés gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását - mondta Latorovszky Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.