Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 09. 13:45, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Négy nőt támadott meg meztelenül, nyolc év börtönt kapott

Négy nőt támadott meg meztelenül, nyolc év börtönt kapott

Első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki fizikailag és szexuálisan bántalmazott négy nőt Zuglóban 2016. december és 2017. április között.

A 30 éves férfi éjszaka autóval egyedül sétáló nőket követett, majd meztelenül, arcát eltakarva kiszállt az autóból, és a sértettekre támadt – közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel

Ibolya Tibor a közleményben azt írta, a négy nőt fizikailag és szexuálisan is bántalmazta, illetve megpróbálta bántalmazni. A bántalmazás az egyik nőnek súlyos egészségromlást okozott.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen négy rendbeli – két esetben kísérleti szakaszban rekedt – szexuális erőszak és súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

A bíróság a férfit a vád szerint bűnösnek mondta ki, és első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság emellett fenntartotta a férfi letartóztatását is. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett – olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.