Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Szeptember 21. 07:31, péntek | Belföld
Forrás: mti

Négy trafik után postát akart kirabolni - Tizenkét év fegyházat kapott

Négy trafik után postát akart kirabolni - Tizenkét év fegyházat kapott

Beismerte a bűncselekmények elkövetését a csepeli trafikrabló a bíróság előkészítő ülésén csütörtökön, és jogerősen tizenkét év fegyházra ítélték - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi bíróság előkészítő ülést tartott annak a 33 éves férfinak az ügyében, aki 2016 márciusa és szeptembere között riasztópisztollyal fenyegetőzve kirabolt három csepeli és egy budafoki trafikot, valamint megpróbált kirabolni egy csepeli postahivatalt is - írták.

Közölték: az ügyész azt indítványozta, hogy ha a vádlott beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen, akkor 12 év fegyházbüntetésre ítéljék, azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ezután a korábban rablásért már hat évre elítélt, különös visszaeső vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyalás jogáról.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat mint különös visszaesőt ötrendbeli - egy esetben csak megkísérelt - fegyveres rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte, és kimondta, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi három XXI. kerületi és egy XXII. kerületi dohányboltot rabolt ki valódi fegyvernek látszó riasztópisztolyával. Mindig eltakarta az arcát, a fejére kapucnit, a kezére kesztyűt húzott. A dohányboltokban a pisztollyal megfenyegette az eladókat, és a kasszában lévő pénz átadását követelte tőlük. Volt olyan sértett, akinek a fegyvert közvetlenül a homlokához tartotta. Mintegy 860 ezer forintot szerzett így.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.