Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2013. Június 12. 13:18, szerda | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Negyven gyermek kapott ajándékcsomagot

Negyven gyermek kapott ajándékcsomagot

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2013. június 11-én délelőtt rajzeszközökből összeállított ajándékcsomag átadásával szerzett örömet a gyerekeknek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2013. június 11-én délelőtt rajzkiállítással egybekötött díjkiosztó ünnepségen rajzeszközökből összeállított ajándékcsomag átadásával szerzett örömet a gyerekeknek.

A Bűnmegelőzési Osztály által közel húsz éve sikeresen működtetett általános iskolai bűnmegelőzési program – „Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában” – keretében kollégáink a 2012/13-as tanévben nyolc helyszínre jutottak el, összesen közel 1300 gyermekkel találkoztak. A társszervekkel együttműködve a tanulók részére bűn- és baleset-megelőzési, környezetbiztonsági, valamint egészség- és természetvédelmi témájú foglalkozásokat tartottak.

A révfülöpi, devecseri, balatonfüredi, nagyvázsonyi, dudari, pápateszéri, mezőlaki, valamint balatoncsicsói általános iskolákban megtartott program keretében, az iskolák rajzolni vágyó tanulói megalkothatták a programon szerzett élményeiket, tapasztalataikat.

A rajzverseny keretében beérkező közel 500 rajzból Felhősi István festő-restaurátorművész válogatta ki évfolyamonként (1-4. évfolyam) azt a 10-10 rajzot, akinek alkotói a díjkiosztó ünnepségen emléklapot és ajándékcsomagot kapott. A rendezvényen a résztvevő gyermekek közel fele készült verssel, gitárjátékkal vagy dallal, amelyekből egy kis műsort állítottunk össze a megjelentek örömére.

A komplex programot a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai dolgozták ki, és szervezik. A megvalósításban segítséget nyújtottak társszerveink az alábbi témákban:

  • Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve: "Higiénia- egészség"
  • NAV Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság „Az olcsó néha drágább!”
  • Katasztrófavédelmi Igazgatóság: "Veszély esetén ne veszítsd el a fejed”, Tűzoltóság: "Vigyázz a tűzzel !"
  • Balaton-Felvidéki Nemzeti Park: "Óvd a környezetet és a természetet!"
  • Mentőszolgálat: "Baleset esetén segíts magadon és másokon!"
  • Rendőrség: "A gyalogos-és a kerékpáros közlekedés szabályai", "Ne válj áldozattá!"
  • Vöröskereszt „Segíts a bajban!”
  • Büntetés-végrehajtás: „Tanulj más hibájából!”

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Augusztus 26. 08:58, péntek | Helyi

Rengeteg gránátot találtak Szombathelyen

Összesen 155 darab 82 milliméteres második világháborús szovjet aknavetőgránát került elő Szombathelyen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak