Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 12. 13:18, szerda | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Negyven gyermek kapott ajándékcsomagot

Negyven gyermek kapott ajándékcsomagot

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2013. június 11-én délelőtt rajzeszközökből összeállított ajándékcsomag átadásával szerzett örömet a gyerekeknek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2013. június 11-én délelőtt rajzkiállítással egybekötött díjkiosztó ünnepségen rajzeszközökből összeállított ajándékcsomag átadásával szerzett örömet a gyerekeknek.

A Bűnmegelőzési Osztály által közel húsz éve sikeresen működtetett általános iskolai bűnmegelőzési program – „Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában” – keretében kollégáink a 2012/13-as tanévben nyolc helyszínre jutottak el, összesen közel 1300 gyermekkel találkoztak. A társszervekkel együttműködve a tanulók részére bűn- és baleset-megelőzési, környezetbiztonsági, valamint egészség- és természetvédelmi témájú foglalkozásokat tartottak.

A révfülöpi, devecseri, balatonfüredi, nagyvázsonyi, dudari, pápateszéri, mezőlaki, valamint balatoncsicsói általános iskolákban megtartott program keretében, az iskolák rajzolni vágyó tanulói megalkothatták a programon szerzett élményeiket, tapasztalataikat.

A rajzverseny keretében beérkező közel 500 rajzból Felhősi István festő-restaurátorművész válogatta ki évfolyamonként (1-4. évfolyam) azt a 10-10 rajzot, akinek alkotói a díjkiosztó ünnepségen emléklapot és ajándékcsomagot kapott. A rendezvényen a résztvevő gyermekek közel fele készült verssel, gitárjátékkal vagy dallal, amelyekből egy kis műsort állítottunk össze a megjelentek örömére.

A komplex programot a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai dolgozták ki, és szervezik. A megvalósításban segítséget nyújtottak társszerveink az alábbi témákban:

  • Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve: "Higiénia- egészség"
  • NAV Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság „Az olcsó néha drágább!”
  • Katasztrófavédelmi Igazgatóság: "Veszély esetén ne veszítsd el a fejed”, Tűzoltóság: "Vigyázz a tűzzel !"
  • Balaton-Felvidéki Nemzeti Park: "Óvd a környezetet és a természetet!"
  • Mentőszolgálat: "Baleset esetén segíts magadon és másokon!"
  • Rendőrség: "A gyalogos-és a kerékpáros közlekedés szabályai", "Ne válj áldozattá!"
  • Vöröskereszt „Segíts a bajban!”
  • Büntetés-végrehajtás: „Tanulj más hibájából!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.