Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2023. December 22. 08:37, péntek | Belföld
Forrás: Idokep.hu

Nem lesz fehér karácsony, helyette tavaszias idő várható

Nem lesz fehér karácsony, helyette tavaszias idő várható

Akár 15 fok is lehet az Időkép előrejelzése szerint.

Pénteken egy markáns frontrendszer teszi mozgalmassá az időjárást. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett szórványosan készülhetünk záporokra, hódara-, illetve havaseső-záporokra, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A hegyekben hózáporok alakulhatnak ki. Erős, több helyen viharos lesz a nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérsékletek 4 és 10 fok között várhatók.

Szombaton a délnyugati országrész kivételével sokfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, ezen belül is északkelet felé haladva növekszik a havas eső, havazás valószínűsége. A szél ezen a napon is többfelé és gyakran lesz erős, viharos. Napközben az ország északkeleti felén 1-6, délnyugati felén 7-12 fokot mérhetünk.

Vasárnap a felhős időben szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor, északon, északkeleten reggel még havas eső, hó is hullhat. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. A csúcshőmérséklet 5 és 13 fok között alakulhat.

Karácsony első és második napján enyhe, tavaszias időben lesz részünk, helyenként a 15 fokot is elérhetjük. A felhős időszakok mellett az ország nagy részén hosszabb napos időszakokra készülhetünk. Kisebb eső, zápor legfeljebb néhol az ünnep első napján fordulhat elő. A nyugati-délnyugati szél viszont többfelé élénk, erős marad.

Címkék: időjárás, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.

2024. Június 11. 15:15, kedd | Belföld

OVF: folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a gátak állapotát

Folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a nap 24 órájában a gátak állapotát - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden, nem sokkal dél után az MTI-vel.