Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. Október 12. 10:04, szerda | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

Nemzetközi Hét a Pannon Egyetemen

Nemzetközi Hét a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának gondozásában immár harmadik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Hét elnevezésű előadássorozatot szeptember utolsó hetében.


A vendégelőadók között volt Olga Saginova (Plekhanov Russian Academy of Economics, Moscow) Oroszországból, Malcom Saywer (Leeds University Business School) az Egyesült Királyságból, Ovidiu I. Moisescu (Babes-Bolyai Egyetem, Kolozsvár) Romániából, Peter Pazitny Szlovákiából, illetve Candy Fresacher Ausztriából.

Az órák keretében olyan kérdések merültek fel, hogy vajon az euró túléli-e a válságot; hogy mik Oroszország rejtett bajnokai; illetve, hogyan kell egy sikeres márkastratégiát felépíteni. Mindenki megtalálhatta a számára érdekes témát, illetve olyan segítséget kaphatott a tanulmányaihoz, amelyet más esetben nem tudott volna megszerezni. A Nemzetközi Hét alkalmával a Gazdaságtudományi Kar számos oktatója és hallgatója vett részt aktívan a programokon, az idelátogató professzorok előadásainak helyet biztosítottak a tantervben, illetve bemutatták nekik Veszprém városát.

A Nemzetközi Hét keretén belül első alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Tanácsadó Testület ülését. A Tanácsadó Testület tagjai Christine Ennew (University of Nottingham, UK), Olga Saginova (Plekhanov University) és John E. Parkerson (Clayton State University, USA) a saját egyetemeik meglevő nemzetközi kapcsolatairól adták át tudásukat és tapasztalataikat a megjelenteknek.

A Gazdaságtudományi Kar nemzetközi stratégiájának erősítését célozzák az angol nyelven elindított diplomát nyújtó képzések is. A karon jelenleg három ilyen képzésben vehetnek részt a magyar, illetve külföldi hallgatók: turizmus és vendéglátás alapképzésben, amely ez év szeptemberében indult első alkalommal, továbbá mesterképzés terén turizmus menedzsment és közgazdasági elemző képzések közül választhatnak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt