Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 09. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

NFM: a tudatos erdőgazdálkodás a jövő Magyarországának egyik útja

NFM: a tudatos erdőgazdálkodás a jövő Magyarországának egyik útja

A kormányváltás után bekövetkezett vagyonpolitikai szemléletváltásnak köszönhetően az állami erdőgazdaságok mindegyike pozitív adózás előtti eredményt ért el az elmúlt két évben - hangsúlyozta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Vadgasztronómiai Fesztiválon 2013. szeptember 7-én, a fejér megyei Soponyán.

A hetedik alkalommal megrendezett eseményen a tárcavezető kiemelte, hogy a tudatos kormányzati tevékenység és megváltozott vagyonpolitikai szemlélet tette lehetővé az erdőkben rejlő adottságok hatékonyabb kiaknázását. “Míg 2010-ben több állami gazdaság is veszteséggel zárta az évet, addig 2011-ben és 2012-ben mindegyik társaság pozitív adózás előtti eredményt ért el. Az elmúlt 3 évben az állami erdőgazdaságok több mint két és fél ezer kilométer hosszan létesítettek erdei utakat. 40 ezer hektárra tehető az új és felújított erdők területe, megújult 22 vadászház.”

A hazai természetjárás jelentőségéről szólva a fejlesztési miniszter emlékeztetett a kormány és a Magyar Természetjáró Szövetség között a közelmúltban létrejött megállapodásra. “Az együttműködés célja, hogy a hazai természetjárás ismét elérje korábbi színvonalát, megújuljanak turistaházaink, turistaútjaink, és ezáltal növekedjen a belföldi turizmus” - fogalmazott Németh Lászlóné.

A soponyai Vadgasztronómiai Fesztivál jelentőségét méltatva kitért arra, hogy szükség van a vadhúst és a vadételeket népszerűsítő programra, hiszen a kiváló minőségű alapanyag nincs az őt megillető helyen a magyar étrendben. Magyarországon az egy főre jutó húsfogyasztás 70 kilogramm évente, ebből kevesebb mint fél kilogrammot tesz ki a vadhús. Éppen ezért fontos, hogy bekerüljön a közétkeztetésbe, hogy fogyasztása a következő generációknak már természetes legyen.

A kormányzati szándék egyértelmű: fenntartjuk az erdőket, növeljük értékeit, békében a természettel kiaknázzuk lehetőségeit. Ez is a jövő Magyarországának egyik útja – zárta köszöntőjét a fejlesztési miniszter, majd ünnepélyesen megnyitotta a fesztivált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során