Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Március 22. 16:47, csütörtök | Helyi
Forrás: VMMI

Önkéntes tárlatvezető képzés

Önkéntes tárlatvezető képzés

Önkéntes tárlatvezető képzést indít a Laczkó Dezső Megyei Múzeum áprilisban Veszprémben, Ajkán, Zircen és Balácán.

A képzés helyszínenként 4 oktatási (elmélet és gyakorlat) és 1 vizsga alkalomból áll, hetenként 1-1 alkalommal. A sikeres vizsgázók oklevelet kapnak, a továbbiakban önkéntes tárlatvezetőként segíthetik a programban résztvevő múzeumok munkáját.

A jelentkező szakmai felkészítő programokon vesz részt, majd gyakorlati tárlatvezetői vizsgát tesz. Ezt követően önkéntes tárlatvezetőként kapcsolódhat a választott múzeum, kiállítóhely életébe. A felkészítés során megismerheti az általa választott intézmény – ajkai Városi Múzeum és Fotó Galéria, a veszprémi Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum, a Művészetek Háza, a zirci Bakonyi Természettudományi Múzeum, valamint a Nemesvámos határában lévő Villa Romana Baláca római kori villagazdaság – történetét, állandó kiállításait, gyűjteményeit. A tárlatvezetések módszertani kérdéseit országos hírű szakemberek segítségével sajátítja el. Az így vállalt önkéntes tevékenység hasznos, élmény teli időtöltést jelent a városok meghatározó közgyűjteményeiben!

A szakmai felkészítő napokra három-három alkalommal, a szakmai gyakorlatra 1-1 alkalommal kerül sor a választott helyszínen. A második felkészítő foglalkozáson, a módszertani elméleti felkészítésen, 2012. április 14-én 10:00–13:30 óra között minden önkéntes tárlatvezető jelölt a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeumban (Veszprém, Erzsébet sétány l.) vesz részt. Az első és a harmadik előkészítő foglalkozás, továbbá a próba- és vizsga tárlatvezetésekre ismét a választott, képzést nyújtó intézményben kerül sor.

A részletek megtekinthetőeka Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum honlapján, a www.vmmuzeum.hu-n.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.