Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. November 18. 05:11, péntek | Helyi
Forrás: VM Kormányhivatal

Önkéntes véradást tartottak a Kormányhivatal szervezésében

Önkéntes véradást tartottak a Kormányhivatal szervezésében

Az akció lebonyolítását az Országos Vérellátó Szolgálat helyi szervezete valamint a Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve munkatársai segítették

A Veszprém Megyei Kormányhivatal az elmúlt hónapokban számos alkalommal szervezett önkéntes akciókat, végzett eredményes munkát az Önkéntesség Európai Éve kapcsán, így a közigazgatásban dolgozók is aktív szerepet vállaltak az önkéntesség kultúrájának előmozdításában.

A júniusban megtartott Első Kormánytisztviselői Nap sikerén felbuzdulva most ismét véradásra hívták a kormányhivatal munkatársait november 16-án és 17-én. A Veszprém Megyei Kormányhivatal az elmúlt hetekben hirdette meg az akciót a törzshivatal valamint 15 szakigazgatási szervének munkatársai körében és az eszközigények miatt előzetesen felmérte a várható résztvevők létszámát.

Míg a nyáron 150-en, ez alkalommal 100-an jelentkeztek a felhívásra és adtak vért a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének épületében. Egy-egy véradótól átlagosan 450 ml vért vettek le a szakemberek, így a két nap alatt összesen 45 liter vért adtak a megyei kormánytisztviselők.

A legtöbben a Kormányhivatal Népegészségügyi szakigazgatási szervétől, az Egészségbiztosítási Pénztári szakigazgatási szervétől valamint Munkaügyi Központjától jelentkeztek az önkéntes véradásra.

A levett vért gyógyítási célra használják majd fel. A véradás előtt laboratóriumi és orvosi vizsgálatot követően az önkéntesek kérdőívben nyilatkoztak egészségi állapotukról és a véradásba történő beleegyezéséről.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.