Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. December 02. 07:10, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Ónos eső – Több megyében is útlezárások vannak

Ónos eső – Több megyében is útlezárások vannak

Több megyében is útlezárások vannak a rendkívüli időjárás miatt, az országos közutak burkolata általában sónedves, vizes, de járható - közölte a Magyar Közút kedd reggel az MTI-vel.

Az Útinform nem sokkal 5 óra után készült összesítése alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagy részén havazik, havas eső esik Salgótarján, Putnok, Nyékládháza és Mátészalka térségében, továbbá az M3-as autópályán Emőd és Ófehértó környékén.
Az éjszakai és a hajnali, kora reggeli órákban is folyamatosan dolgoztak munkagépek, ennek is köszönhetően az országos közutak burkolata általában sónedves, vizes, de Salgótarján térségében latyakos burkolatra is készülhetnek a közlekedők. Szombathely, Körmend, Pápa és Salgótarján környékéről ködfoltokat jeleztek az útellenőrök, ott 100 és 300 méter közötti a belátható útszakasz hossza - áll a közleményben.
A tájékoztatás szerint több útszakaszon a fákon található vastag jégréteg miatt ágleszakadások és fakidőlések miatt kellett lezárni utakat.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshuta és Felsőtárkány között, Ómassa és Mályinka között, Bükkszentkereszt és Bükkszentlászló között van érvényben teljes pályás korlátozás.
Heves megyében a 24-es út 15-ös és 25-ös kilométere között, a Galyatető és Mátraháza közötti mellékúton, az Eger-Hollóstető-Miskolc összekötő úton, valamint a kékestetői bekötőúton van teljes pályás útzár.
Pest megyében Pilisszentkereszt és Pilisszentlélek (Komárom-Esztergom megyei terület) között, a Dunakeszi és Gödöllő közötti úton Mogyoród térségében, Isaszeg és Nagytarcsa között, Gödöllő és Valkó (Heves megyei terület) között, továbbá a pilisszántói és dobogókői bekötőutakon szintén a fenti okok miatt van még teljes útzár.
A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról awww.utinform.huweboldalon, illetve a Facebookon (www.facebook.com/magyarkozut) és Twitteren (www.twitter.com/magyarkozut).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;