Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 01. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán: háborús helyzetben nyugalomra van szükség

Orbán: háborús helyzetben nyugalomra van szükség

Háborús helyzetben vagyunk, ilyenkor nyugalomra van szükség - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfői, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A kormányfő kifejtette: reggel is ülésezett a nemzetbiztonsági operatív törzs, áttekintették az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeit.

Hangsúlyozta: a magyar emberek érdeke, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból, ezért Magyarország nem küld sem fegyvert, sem katonákat a háborús övezetbe - jelentette ki.

Orbán Viktor elmondta, arról is dönteniük kellett, hogy átengednek-e fegyverszállítmányokat a magyar-ukrán határon. "Úgy döntöttünk, hogy nem engedünk át ilyen szállítmányokat" - közölte, hozzátéve: azért, mert Kárpátalján magyarok élnek "és egyetlen olyan lépést sem támogathatunk, amely veszélyeztetheti az ő biztonságukat".

"Természetesen humanitárius segítséget biztosítunk", vasárnap és hétfőn is érkeztek magyar segélyszállítmányok Ukrajnába, "az onnan érkező menekülők ellátásáról pedig folyamatosan gondoskodunk" - zárta szavait a miniszterelnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni