Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 14. 14:37, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán: nehezen de elérhető, hogy ne csússzunk recesszióba

Orbán: nehezen de elérhető, hogy ne csússzunk recesszióba

Reális, ám nehezen elérhető célkitűzésnek tartja Orbán Viktor, hogy a magyar gazdaság jövőre ne csússzon recesszióba.

A miniszterelnök ezt a Széll Kálmán Alapítvány zárt rendezvényén tartott beszédében mondta, amelyről a Hír TV számolt be.

Orbán Viktor közölte, idén még egyedi intézkedésekkel, jövőre már ezek nélkül is 3 százalék alatti lesz a hiány. A kormányfő elmondta azt is, hogy a kormány és a bankszövetség között zajló tárgyalások biztatóak, és könnyen lehet, hogy a megállapodást ki tudják egészíteni olyan záradékokkal, amelyek a jövő évi gazdasági finanszírozásban való banki részvételről szólnak.

Közben a Napi Gazdaság azt írja, hogy közelednek az álláspontok a Bankszövetség és a kormány között a devizahitelesek problémájának megoldásában. Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke azt mondta olyan érdemi, hosszú távú megállapodásra készülnek, amely alapvetően határozza meg a lakossági bankolás jövőjét, ám e területen a megállapodás ellenére sem vár komolyabb fejlődést a szakember. Patai Mihály szerint a következő 3-5 évben a szűkülő likviditás miatt sokkal visszafogottabban tudnak majd kihelyezni a bankok, ami azt is jelenti, hogy a hazai bankrendszer tervezett profitja drasztikusan csökken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.