Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 10. 12:02, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Országos gyerekemelési rekordra készül a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Országos gyerekemelési rekordra készül a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Országos rekordkísérletre, százezer gyerek magasba emelésére készül 23 helyszínen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szombaton 11 órakor – közölte a mozgalom pénteken az MTI-vel.

A rendezvény célja, hogy a gyerekek és a család fontosságára hívja fel a figyelmet azzal, hogy egy időben minél több gyereket emelnek magasba országszerte és a határon túl - Csíkszeredában, Révkomáromon és Dunaszerdahelyen – áll a közleményben.

A rendezvényhez kapcsolódóan a mozgalom helyi szervezetei az önkormányzatokkal együttműködve ingyenes családi napokat rendeznek Budapesten és számos vidéki városban. Az akció központi helyszíne a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrum, ahova 3000 embert várnak. A teljes városlista a https://www.haromkiralyfi.hu/emeldmagasba/regisztracio oldalon érhető el.

Ismertették: a rekordkísérlet fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes, Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízilabdázó és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A gyerekemeléshez otthonról is lehet csatlakozni, a fényképeket a mozgalom digitális élményfalán, illetve a közösségi médiában is meg lehet osztani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország