Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Február 08. 09:33, szerda | Belföld
Forrás: mti

Orvosi receptekkel üzletelt két nő – vádat emeltek ellenük

Orvosi receptekkel üzletelt két nő – vádat emeltek ellenük

Vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség két nő ellen, akik legalább harminc alkalommal üzleteltek orvosi receptekkel - tudatta a vádhatóság szerdán az MTI-vel.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlottak bűnszövetségben üzletszerűen követték el a bűncselekményeket, amelyekből a vád szerint 1,4 millió forintra tettek szert.

Az elsőrendű vádlott nő, egy komlói egészségügyi cég pszichiátriai szakasszisztense 2012-ben nehéz anyagi helyzetbe került - ismertette az ügyészség. A vádirat szerint ekkor határozta el, hogy munkaköri kötelességét megszegve az orvosok által előre aláírt, rendelőben hagyott, kitöltetlen vényeket különböző betegek részére tölti ki olyan gyógyszerekről, amelyek vény nélkül egyáltalán nem, vagy lényegesen drágábban szerezhetők be.

Ezek értékesítése miatt kapcsolatba került egy - szintén rossz anyagi körülmények között élő - ismerősével, akit megbízott, hogy az interneten adjon fel hirdetéseket.

A másodrendű vádlott a vényeket aláírta, majd a hirdetésekre jelentkezők számára komlói és pécsi patikákban kiváltotta, azokat a megrendelőknek postán továbbította - írták.

Címkék: orvos, pécs, recept, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti