Városlista
2024. június 7, péntek - Róbert

Hírek

2015. Augusztus 02. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Palócföldön szervezik Magyarország legújabb könnyűzenei fesztiválját

Palócföldön szervezik Magyarország legújabb könnyűzenei fesztiválját

Színvonalas zenei felhozatallal készül a debütálásra a pásztói Mátraalja Fesztivál, az ország legfiatalabb könnyűzenei fesztiválja augusztus 8-án és 9-én.

A szervezők tájékoztatása szerint az ország legnépszerűbb előadói lépnek fel a pásztói strandon, ott lesz Majka és Curtis, a Wellhello, Gáspár Laci, Byr Alex és az Intim Torna Illegál is.

A zenei produkciók mellett palóc ételkülönlegességekkel is készülnek, debütál a legújabb fociőrület, a BillBall és Pásztóról indul el szombaton a Világ csendje.

A közös hallgatást az ötletgazda, Lukáts Andor színművész indítja el, célja, hogy próbáljuk megérteni egymást, figyelni a másikra, hogy ezzel tegyük egy kicsit jobbá a világot. A Világ csendje kezdeményezéshez csatlakozott Ruffec városa is, a Mátraalja Fesztiválon élőben kapcsolják a francia testvértelepülésen csendbe burkolózókat. A fesztivál megnyitóját követően, az első koncert előtt, 14 órakor Lukáts Andor csendre invitálja a tömeget.

Bár a rendezvény csak tíz percre némul el, a szervezők és a színész biztatnak mindenkit, hogy ezen a napon minden évben hallgassanak el egy órára. Legyen ez a csend órája, amikor csak magunkra és egymásra figyelünk.

A sport- és gyerekprogramok mellett palóc szépségversenyt és sörivó versenyt is rendeznek.

Címkék: fesztivál, palóc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 07. 08:47, péntek | Belföld

KSH: 6,4 százalékkal nőtt az ipari termelés áprilisban

2024 áprilisában az ipari termelés volumene 6,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, míg munkanaphatástól megtisztítva 2,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól

2024. Június 07. 08:46, péntek | Belföld

Visszalép a Fidesz jelöltje Budapesten!

Szentkirályi Alexandra visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, és támogatóit arra kéri, szavazzanak Vitézy Dávidra. A Fidesz-KDNP jelöltje ezt pénteken reggel jelentette be közösségi oldalán.

2024. Június 07. 07:18, péntek | Belföld

Nagy Márton: visszaszereztük, újra magyar kézben a reptér

Visszaszereztük, újra magyar kézben a reptér - jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint.

2024. Június 07. 07:13, péntek | Belföld

Átadták a Kalocsa és Paks között épült új Duna-hidat

Átadták a Kalocsát és Paksot összekötő, Tomori Pál egykori kalocsai érsekről, hadvezérről elnevezett új Duna-hidat, valamint a hozzá kapcsolódó 512-es főút új szakaszát csütörtökön.