Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. December 01. 11:17, csütörtök | Helyi
Forrás: Saját tudósítás

Pannon Egyetem a környezetvédelmi oktatás élén

Pannon Egyetem a környezetvédelmi oktatás élén

A környezetmérnöki mesterképzés e-tananyagának elkészítésére és fejlesztésére nyertek el 77 millió forintot a Pannon Egyetem és konzorciumi partnerei Európai Uniós pályázaton.

A Pannon Egyetemen 1974 óta folyik posztgraduális környezetvédelmi szakmérnök képzés, más társintézményekkel együtt. 1992 óta okleveles környezetmérnök képzés van, melynapjainkra nemzetközi szintű elismertséget vívott ki magának. Az oktatásiminőségének elismeréseként 2007-ben az országban elsőként indították el a környezetmérnöki mesterképzést, mely tananyagának fejlesztésére nyert el 77 milliós forintos eu-s támogatást a Pannon Egyetem és konzorciumi partnerei a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Pécsi Tudományegyetem.

Dr. Domokos Endre szakmai vezetésével,a pályázat keretein belül felállították a képzés teljes anyagát lefedő Környezetvédelmi Tudásközpontot is. A tudásközpont a legkorszerűbb eszközök alkalmazásával, digitális formában tartalmazza azt az ismeretanyagot, mely afelsőfokú alapképzésben résztvevő környezetvédelmi szakemberek számára szükséges. A rendszer felépítése lehetővé teszi az úgynevezett e-learning alapú oktatási anyagok összeállítását, éshozzájárul a szakképzési paletta erősödéséhez.

Dr. Rédey Ákos a sajtótájékoztatóval egybekötött konferencia megnyitójánkiemelte, fontos pillanat érkezett el a környezetmérnöki szak életében. Jelentős társadalmi igény fogalmazódott meg a képzésre, valamint az oktatási struktúra átalakítására, a mesterszakos, valamint a levelezős képzésben részt vevő hallgatók is igényelték a távoktatási rendszer létrehozását.

A tudásbázis feltöltése 2007 őszén kezdődött,a rendszerből több mint 10 ezer letöltés történt azóta. 18 modul 103 tananyagegysége került fel a rendszerbe, a munka azonban tovább folytatódik. Elvárás a pályázatban, hogy folyamatos fejlesztésmellett az állománytátdolgozzák és bővítsék a mesterszakok fennmaradó anyagaival, valamint a legfrissebb kutatások eredményeivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe