Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 21. 20:27, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Pannon Várszínház: mintegy 40 előadás 6 helyszínen a nyári szezonban

Pannon Várszínház: mintegy 40 előadás 6 helyszínen a nyári szezonban

Csaknem 40 előadással több helyszínen várja a közönséget a Pannon Várszínház az idei nyári színházi szezonban július elejétől augusztus közepéig.

Csaknem negyven előadással több helyszínen várja a közönséget a Pannon Várszínház az idei nyári színházi szezonban július elejétől augusztus közepéig; a társulat Balatonfüreden, Sümegen, Alsóörsön, Veszprémben és Nagyvázsonyban lép majd színpadra.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója csütörtöki veszprémi sajtótájékoztatóján elmondta: hat előadással a második nyári évadját kezdi meg a Mediterrán Színház a balatonfüredi Anna Grand Hotel udvarán. A július 3. és augusztus 15. közötti programsorozat nyitóelőadása a Valahol Európában című musical lesz, amelyben húsz balatonfüredi gyermekszereplő működik közre.
Balatonfüreden a programok az első előadás kivételével csütörtökönként lesznek. A második héten, július 11-én a Csavard fel a szőnyeget! című musical show-t mutatják be, amelyben a legismertebb magyar musical- és táncdalslágerekből hangzik fel egy másfél órás csokor. A Mediterrán Színház programsorozatot Balatonfüreden augusztus 15-én a Dzsungel könyve című musical zárja.
Ismertetése szerint Sümegen a barokk Püspöki Palota felújított udvarán összesen öt előadást láthat a közönség július 6. és augusztus 17. között, míg a sümegi várban és a lovagi arénában további két zenés darabot - az Egri csillagokat és a Csalóka Pétert - mutatják be. Kiemelte: a nyitó produkciót követően július 13-án este Sümegen Koltai Róbert felejthetetlen filmje, a Sose halunk meg Dés László zenéjével musicalként elevenedik meg. Az előadás érdekessége, hogy a filmes dramaturgia az élő színház lehetőségeivel és erejével valósul meg.
A veszprémi várban nyáron két előadás lesz augusztusban: az egykori várbörtön udvarán augusztus 4-én Kovács Attila és Asztalos István Börtönmusical című darabja lesz látható, míg 16-án Fenyő Miklós és Novai Gábor Hotel Menthol című musicaljét mutatják be.
Az igazgató szavai szerint az alsóörsi helyszínen július 21-én indul már a negyedik évad, itt tartják Fenyő Miklós új produkciójának, a Száll az ének című musicalnek az ősbemutatóját. A hagyományos alsóörsi Amfiteátrum mellett gyermekeknek szóló előadások lesznek a Strandszínházban, Weöres Sándor Csalóka Péter című mesejátékával lépnek fel öt alkalommal délelőtti időpontban a Balatonnál.
Vándorfi László elmondta, hogy a társulat a saját szervezésű produkciókon kívül Szentestől Karcagon át számos helyre meghívást kapott, egyebek mellett az újjáéledő litkei rockfesztiválra. A Margitszigeten a Hotel Menthol kibővített változatát játsszák el, amelyben egy számban Fenyő Miklós is feltűnik - mondta.
A Pannon Várszínház előadásaira tavaly 60 ezer néző látogatott el, a társulat évente több mint kétszázszor lép színpadra.
A nyári előadássorozat részletes programja a www.pannonvarszinhaz.hu oldalon olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére