Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Május 28. 10:59, hétfő | Helyi
Forrás: VMKH

Pápai csapat nyerte a hivatásos tűzoltók megyei versenyét

Pápai csapat nyerte a hivatásos tűzoltók megyei versenyét

Az idei megmérettetésen a veszprémi, a pápai, a pétfürdői, az ajkai, a badacsonytomaji valamint a balatonfűzfői parancsnokságok mintegy 60 hivatásos tűzoltója vett részt.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a veszprémi Schönherz pályán rendezte meg a hivatásos tűzoltóparancsnokságok megyei versenyét. A megyei verseny résztvevői két kategóriában, egyéniben és csapatban adtak számot gyakorlati tudásukról ügyességi és gyorsasági feladatokban.

Egyéniben Gerhart Ádám bizonyult a legjobbnak, a második helyen Simon József, a harmadik helyen pedig Kiss Károly végzett.

Csapatban a Pápai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata vitte el a győztesnek járó serleget, második helyen a badacsonytomaji, míg a harmadik helyen a veszprémi parancsnokságok tűzoltói végeztek.

Az emléklapokat valamint a legjobbnak járó díjakat Németh Tamás megyei katasztrófavédelmi igazgató és Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott adták át a megyei verseny eredményhirdetésén.

A kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket, majd elmondta, bár mindenki nem győzhet egy verseny keretében, viszont sok tapasztalattal lehetnek gazdagabbak és jobban megismerhetik bajtársaikat a lánglovagok. Dr. Kovács Zoltán szerint minden tűzoltóverseny, amely a múltban gyökerezik és a mában is folytatódik, nagyon fontos, hiszen a tűzoltók évről-évre számot adhatnak szakmai tudásukról, bemutathatják ki mit tanult.

Németh Tamás megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, a versenyt jövőre újra megrendezik a megyében működő hivatásos parancsnokságok tűzoltói számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén