Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2011. December 29. 06:28, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

Perlik az Országos Mentőszolgálatot

Perlik az Országos Mentőszolgálatot

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége úgy véli, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) évek óta jogellenesen nem fizeti ki a dolgozóknak az úgynevezett egészségkárosodási kockázati pótlékot, ezért perlik munkaadójukat

Ennek összege havonta húszezer forint lenne – írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

„Ha a munkavállalónak jár az a pénz, akkor tessék neki kifizetni” – mondta Kusper Zsolt. Az MMSZ elnöke el szeretné érni, hogy az elmaradt összeget öt évre visszamenőleg kamatostul kapják meg a munkavállalók, a bíróság pedig a jövőre nézve kötelezze a munkáltatót a pótlék rendszeres folyósítására. Mindez az OMSZ teljes kivonuló állományát érinti, azaz körülbelül 5600 embert. A ki nem fizetett pótlékok több milliárd forintot tesznek ki.

A bírósági eljárást olyanok indították, akik tagjai az érdekvédelmi szervezetnek, így a döntés csak az ő esetükre lesz kötelező érvényű. A lap úgy tudja, hogy mások is fontolgatják hasonló eljárás megindítását.

Győrfi Pál korábban elmondta, hogy a mentőmunka veszélyes szakma, ezt mindenki elismeri. Azonban a szóban forgó pótlékra jogosultaknál legalább a munkaidő felében a kockázatoknak érvényesülniük kell. Ez a mentőmunka esetében nem állja meg a helyét, hiszen a mentőállomások többségén a mentőegységek nem folyamatos munkában töltik az időt, hanem jellegéből adódóan riasztásokra várakoznak, és amikor riasztás van, akkor mennek ki a beteghez – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 14:23, hétfő | Belföld

Orbán Viktor a Roszatom vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval - tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 05. 14:22, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

A héten 13 vármegye 441 településén, több mint 90 ezer hektáron irtja a szúnyogokat a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF hétfőn az MTI-t.

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.