Városlista
ma: -16 °C holnap: -16 °C
2015. augusztus 1, szombat - Boglárka

Hírek

2012. Augusztus 08. 13:32, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Az Egyiptomba és a Kínába utazókat is óvatosságra inti a Külügyminisztérium

Az Egyiptomba és a Kínába utazókat is óvatosságra inti a Külügyminisztérium

Az Egyiptomba induló magyarokat a Sínai-félszigeten tevékenykedő fegyveres csoportok jelentette veszélyre, a Sanghajba és a környező kínai nagyvárosokba készülőket pedig a Hajkuj (Haikui) névre keresztelt tájfun által okozott fennakadásokra figyelmezteti a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

A konzuli szolgálat honlapján emlékeztetnek, vasárnap egy felfegyverzett csapat megtámadott egy katonai ellenőrzőpontot az izraeli-egyiptomi határnál. A támadásnak 16 halálos áldozata és 7 sebesültje volt.
Ezért javasolják az Egyiptomba utazó magyar állampolgároknak, hogy a Sínai-félsziget északi részét - különösen Rafah és el-Arís városokat - és belső területeit ne látogassák sem egyénileg, sem csoportosan szervezett utazások keretében.
Ha valaki mégis az utazás mellett dönt, a konzuli szolgálat azt kéri, hogy szándékáról és elérhetőségéről értesítse a nagykövetséget.
A turisták által kedvelt övezetek - Sarm es-Sejk, Dahab, és Tába - megközelítésekor azt ajánlják a magyaroknak, hogy repülőgéppel érkezzenek, majd a repülőtérről csoportosan, autóbusszal utazzanak a szállodáig.
A konzuli szolgálat arra is felhívja a figyelmet, hogy Kínában a Hajkuj tájfun kedd éjjel elérte az ország keleti partvidékét, és Sanghajtól mintegy 120 kilométernyire délre vonul dél-nyugat felé. A sanghaji főkonzulátus arra figyelmezteti a Sanghajba és a közeli kínai nagyvárosokba készülő magyarokat, hogy jelenleg sem Putung (Pudong), sem Hungcsiao (Hongqiao) nemzetközi repülőtér nem fogad járatokat. Nem közlekednek a vonatok, és a hajóforgalom is szünetel - írják.
Hangsúlyozzák: a kínai hatóságok szerint a vihar szerdán lesz a legerősebb, és helyenként továbbra is széllökésekkel kísért, kiadós esőzésre kell számítani, egészen a hét végéig.
A helyben élő magyaroktól a főkonzulátus azt kéri, hogy legyenek fokozottan elővigyázatosak, és ha nem feltétlenül szükséges, ne mozduljanak ki otthonról, az épületekből.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2015. Augusztus 01. 00:00, szombat | Belföld

Külföldi sajtó Magyarországról, Orbán Viktorról és a Fidesz politikájáról

Orbán Viktor és a Fidesz politikájáról közölt elemzést a The Guardian című baloldali brit napilap pénteken.

2015. Július 31. 07:12, péntek | Belföld

Szombaton hatályba lép az egészségügyi alapellátási törvény

Augusztus 1-jén lép hatályba az egészségügyi alapellátási törvény.

2015. Július 31. 07:11, péntek | Belföld

Újabb jó hír az autósoknak!

Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

2015. Július 31. 07:10, péntek | Belföld

Illegális bevándorlás - Új szabályok a menekültügyi eljárásokban

Augusztus 1-jétől - azaz szombattól - hatályosak az új menekültügyi szabályok. Az eljárások lerövidítéséről július elején döntött a parlament.