Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Október 01. 13:01, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Pizzafutárnak álcázta magát egy rabló Budapesten

Pizzafutárnak álcázta magát egy rabló Budapesten

Többszörösen minősített rablás kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki magát motoros pizzafutárnak kiadva egy óraszaküzletben fegyverrel akart értékeket szerezni

– közölte az ügyészség kedden az MTI-vel. A 48 éves férfi 2018 decemberében az V. kerületi Vadász utcai óraszaküzlet ajtaján kopogott be a fején bukósisakkal, a kezében pedig pizzásdobozzal.

A férfi az ajtót nyitó eladót egy forgótáras pisztollyal az üzlet pincehelyiségébe kényszerítette, ahol a két üzlettulajdonos és egy vevő tartózkodott. A rabló a fegyverrel mindannyiukat megfenyegette, ha nem engedelmeskednek, lelövi őket.

Az eladónak átadott egy sporttáskát, hogy az órákat pakolja bele. Eközben az egyik tulajdonos rosszullétet színlelt, kérlelte a férfit, hogy engedje vizet inni. A támadó ezt először megtagadta és bántalmazta a sértettet, végül azonban beleegyezett abba, hogy a másik férfi kimenjen a konyhába.

A sértett a lehetőséget kihasználva felszaladt a lépcsőn a földszinti üzlethelyiségbe. A rabló ekkor rálőtt, hogy megállítsa, azonban nem találta el.

A tulajdonos kimenekült az utcára és rendőrségért kiáltott, eközben a rabló a motorjához ment. A sértett megkísérelte megállítani, a rabló ekkor ismét rálőtt, ezúttal sem találta el, majd elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit egy hónapon belül azonosították, a Terrorelhárítási Központ fogta el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket