Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Április 24. 10:38, kedd | Helyi önkormányzati

Poldi bácsik vigyázzák a parkokat Veszprémben

Poldi bácsik vigyázzák a parkokat Veszprémben

Parkfelügyelői szolgálatot működtet a veszprémi önkormányzat évi harmincmillió forintból.

Porga Gyula polgármester elmondta: a parkőrök nem hatósági feladatokat látnak el, hanem közvetítők az önkormányzat parkfenntartásáért felelős cége, a Veszprémi Közüzemi Zrt. és a lakosság között. Feladataik hasonlóak az Égi érő fű című gyerekfilm főszereplőjéhez, ezért a programot is róla nevezték el Poldi bácsi-programnak. A parkfelügyelők napi kapcsolatban állnak a társasházak közös képviselőivel, elérhetőségeiket a házakban kifüggesztették.

A parkfelügyelői szolgálat az év elején kezdte meg munkáját, és a tapasztalatok jók: van olyan felügyelő, aki egy hónap alatt négyezer liter szemetet gyűjtött össze a területén a rendszeres hulladékszállítás ellenére - fűzte hozzá a polgármester.

Horváth Zoltán, a Veszprémi Közüzemi Zrt. városgazdálkodási igazgatója az MTI kérdésére elmondta: minden választókörzetben dolgozik egy parkfelügyelő, a kádártai városrészen pedig négy órában foglalkoztatnak erre a feladatra egy munkatársat, így összesen 13 parkfelügyelőt alkalmaznak és egy koordinátort.

Ismertette: a parkfelügyelő feladata egyebek mellett a zöldterületek, közterületek, játszóterek ellenőrzése, bejárása, a rongálások bejelentése, a parlagfüves területek felderítése, a lombgyűjtés ellenőrzése, részvétel a síkosságmentesítésben, valamint a városi rendezvények utáni helyreállítás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben