Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Június 08. 09:02, péntek | Sport

Rallycross: Keserédes Pünkösdi verseny!

Rallycross: Keserédes Pünkösdi verseny!

Interjú Zoltánnal a rövidre sikerült Pünkösdi rallycross parádé után.
Bugovits Zoltán - Inter Europe Team
EUROASZFALT Rallycross OB III. RabócsiRing
Opel Astra - 2018.05.20-21.

Miként abszolváltad a vasárnapi napot a Pünkösdi Rallycross parádén a Rabócsiringen?

- Vasárnap, az első előfutamban a második murvás rész után kétszer is keresztben jöttem ki az aszfaltra, és ezzel sok időt veszítettem de az utolsó körben így is utolértem a versenytársakat. Sajnos a két hibám miatt nem maradt idő támadásra. A második előfutam előtt eldöntöttem bármi is történik, nem fogom elvenni a gázt. A rajtom jól sikerült az első kanyarban összeakaszkodtam az egyik versenyzővel, de én voltam jobb pozícióban így be kellett állnia mögém. Ezt a pozíciót végig tartani tudtam, aminek életem első futamgyőzelme lett az eredménye.

A hétfői rajt utáni versenybaleset megálljt parancsolt sajnos neked, hisz mozgásképtelenné vált az Opel Astra. Mi is történt?

- Hétfőn, a harmadik előfutamon teljes extázisban álltam fel a rajtrácsra az előző napi teljesítményem után. A stratégiám ugyanaz volt, mint vasárnap, gáz elvétel nélkül eljutni a murvás részig és hogy a mellőlem rajtoló versenyzőtársat lerajtoljam és előtte forduljak be az első kanyarba. A rajtnál az ötös pozícióban álltam. A rajtom megint nagyon jól sikerült, és a kanyar bejáratáig minden a tervek szerint alakult. kb háromnegyed autónyi előnyt szedtem össze a mellettem levő versenyzőhöz képest. Sajnos a harmadik pozícióból induló autót beforgatták elém, de mivel én álltam a gázon így esélyem sem volt reagálni. Felnyomott a palánkra a hűtővizem elfolyt, és a futómű is megsérült így ki kellett állnom.

A szervizben neki álltatok orvosolni a hibát, de sajna nem sikerült rajthoz állni a következő futamban. MI lett a vassal?

- Az autó eleje sérült, ami elmozdította a bölcsőt, illetve a hűtő is megsérült. A srácok nekiálltak megjavítani az autót, de ehhez alkatrészek kellettek volna. Végül alkatrészt tudtunk volna szerezni, de akkor is össze-vissza állt volna a futómű, ezért úgy döntöttem ezt a versenyt feladom.

Legközelebb hol találkozhatunk veled?

- Legközelebb én és a csapat (INTER EUROPE TEAM), a Nyirádi versenyen fogunk rajthoz állni. Bár a pálya ismeretlen számomra ennek ellenére mindent meg fogok tenni, hogy jó eredménnyel zárjam a hétvégét. Köszönöm az interjút!

Partnereink segítségét köszönjük: Kz Invest Kft., Hauser Magyarország Kft., Targo Trans Kft., Formula Magazin, Inter Cars, Pannon Titán Kft., Kelet Transz 2000 Kft.,

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, Rallycross

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.