Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. December 05. 16:53, hétfő | Helyi
Forrás: Saját tudósítás

Rendhagyó rendezvénysorozat a Mérnöki Kar szervezésében

Rendhagyó rendezvénysorozat a Mérnöki Kar szervezésében

A mérnöki kari Tudományos Diákkör „Tudomány a kocsmában” névvel rendezvénysorozatot indított, ahol a hangsúly a helyszínen és kötetlen beszélgetésen van.

A Pannon Egyetem Mérnök kari tudományos diákköre rendhagyó kezdeményezéssel állt elő. A „Tudomány a kocsmában” rendezvénysorozat keretében napjaink érdekes témáiról és aktuális érdekességekről beszélgetnek az oktatók és hallgatók, kötetlenül, akár egy pohár ital mellett. A téma alkalmanként változik, melyet egy meghívott előadó vezet fel, ezt követően pedig mindenki szabadon elmondhatja véleményét, gondolatait.

A hagyományteremtőnek szánt rendezvénysorozat első előadásának a Diák Centrum adott helyet és témája a memetika volt. Dr. Boda Dezső, a Fizikai Kémia Tanszék docense bevezetőjében ismertette, hogy mi is a memetika, illetve a „mémek”, amit leginkább elmevírusoknak lehet fordítani.

Dr. Boda Dezső, egyetemi docens

Kérdésre példákat is említett, így mém például, ha valaki hátrafordítva hordja a baseball sapkáját, vagy az internetes csetelésben igen elterjedt szlengszavak is. Az előadásokra nem csak a mérnöki kar hallgatóit várják.

A rendezvénysorozat folytatódik tovább, a következő előadásra decemberben kerülhet sor.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén