Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Május 08. 09:15, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi együttműködés a szezonra

Rendőrségi együttműködés a szezonra

Napsütés,strand,lángos és üdítő.A nyár kellékei,de nem szabad azonban megfeledkezni a kisebb-nagyobb kellemetlenségekről, veszélyekről sem, amelyek akár a jól megérdemelt szabadságunk egészére is rányomhatják bélyegüket.

2012-ben is négy megye rendőrkapitánysága, és számos civil, együttműködő szervezet dolgozik együtt azért, hogy elkerülhetőek legyenek a hazai és külföldi vendégeknek, a helyi lakosságnak pihenését, mindennapjait megkeserítő jogsértések.

Ennek a munkának adott szervezeti keretet a két évtizede megalakult Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság, amelynek elnöki posztját 2012-ben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tölti be.

A Bizottság legfőbb célkitűzései, feladatai az idei évben a következők:

  • Cél, hogy munkájukkal hozzájáruljunk a térségek turisztikai vonzerejének növeléséhez.
  • Gyors és szakszerű rendőri reagálás, a sértettekkel kapcsolatos megkülönböztetett figyelem és segítőkészség. Udvarias, de határozott rendőri fellépés.
  • A közterületek rendjének biztosítása, a lakosok, a turisták személy-, és vagyonbiztonságának növelése. A hatékonyabb bűnmegelőzés céljából együttműködés a Készenléti Rendőrséggel, a Polgárőrséggel, a helyi társszervekkel és társadalmi szervezetekkel. Közös akcióik szervezése, az éjszakai szórakozóhelyek ellenőrzése.
  • A külföldiekkel való kommunikáció érdekében a panaszfelvevő helyeken idegen nyelveket beszélő rendőrök, és szezonálisan diáktolmácsok alkalmazása.
  • A tömegrendezvények kiemelkedő színvonalú biztosítása.
  • Fokozott bűnmegelőzési munka (ezek a bűncselekmények kis odafigyeléssel megelőzhetők). A korábbi rendkívül pozitív tapasztalatokra támaszkodva középiskolás fiatalok bevonásával bűnmegelőzési irodák működtetése, emellett – főként megelőzési célzattal – kerékpáros rendőrök és gyalogos járőrök szolgálatba vezénylése.
  • A bűncselekmények megelőzése, visszaszorítása érdekében fokozott tájékoztató tevékenység, a média nyújtotta lehetőségek kiaknázása, bűn- és baleset-megelőzést szolgáló szóróanyagok, eszközök és módszerek hatékony kihasználása
  • Az idegenforgalmi területekre vezető utakon a közlekedés rendjének fenntartása, a forgalom segítése, az esetlegesen kialakult torlódások mielőbbi felszámolása.
  • A vízi közlekedés biztonságának fenntartása, a természet és környezetvédelmi, valamint a horgászati és halászati szabályok betartatása végett fokozott ellenőrzések végrehajtása az érintett vízterületeken.

A nyári időszakban azonban leginkább a Balaton parti településeken és közvetlen vonzáskörzetükben, illetőleg a határátkelő-helyeken kell számolni nagyobb létszámú látogatóval.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly csatlakozott a MOL kerékpárosokat megszólító „Egy úton járunk” elnevezésű kezdeményezéséhez, amely rendkívül nagy sikert aratott. Idén a bringaPONTOK-on ismételten lehet majd találkozni a megelőzés területén dolgozó munkatársainkkal.

Ahogy a Balaton, úgy a Velencei-tó (Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság) viszonylatában is az egyik legjelentősebb rendőri feladatként jelentkezik a vízbiztonság fenntartása. A Velencei-tó esetében a vízből mentések száma mérsékelten, a vízbefulladások száma jelentősen emelkedett. A Gárdonyi Rendőrkapitányság állományában tevékenykedő vízi körzeti megbízottak nagy tapasztalatokkal rendelkeznek, feladatukat magas színvonalon képesek ellátni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.