Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2011. November 18. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi híreink Veszprém megyéből

Rendőrségi híreink Veszprém megyéből

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmet arra, hogy nagyobb tömegben, pl. piacon, autóbuszon, fokozottan figyeljenek értékeikre!

Rendőrnek adta ki magát

2011. november 7-én, délután egy ajkai nyugdíjas tett bejelentést arról, hogy kirabolták. Egy ismeretlen nő magát rendőrnek kiadva érte el, hogy ajtót nyisson neki, majd belépve rögtön félrelökte őt és benyomult a lakásába. Ott a 90 éves férfi tiltakozását figyelmen kívül hagyva magához vett 10.000.- forint készpénzt, egy vázát és két herendi porcelán hamutartót, majd távozott. Az idős ember a lökés következtében egyensúlyát vesztve a földre esett, de szerencsére nem sérült meg. A sértett arról is beszámolt, hogy az elkövető már az azt megelőző napon is járt nála, hasonló módon, de erőszak alkalmazása nélkül egy ólomkristály vázát tulajdonított el tőle, akkor azonban még nem tett ellene feljelentést. A két napon elszenvedett összkára 110.000.- forint.

A helyszíni szemle alkalmával rögzített nyomoknak, a forrónyomon üldözésbe bevont szolgálati kutyának a segítségével továbbá a széleskörű és célratörő adatgyűjtésnek köszönhetően hamar látókörbe került egy 34 éves ajkai lakos, aki a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A kapitányság rendőrei november 11-én el is fogták, a Veszprém Városi Bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte. Rablás büntette miatt folyik az ügyben eljárás.

Vascsővel zúzta be a járművek ablakait

2011. november 11-én éjszaka egy devecseri lakos tett bejelentést az Ajkai Rendőrkapitányságra arról, hogy egy ismeretlen férfi betörte gépkocsijának bal első ablakát, majd elfutott.

A helyszínre kiérkező rendőrök a bejelentőtől kapott pontos személyleírás alapján egy közeli lakóházban elfogták azt a 25 éves devecseri lakost, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható volt. Az ingatlanban az elkövetés eszköze, egy hajlított vascső is előkerült. Az intézkedő rendőrökkel együttműködő, erősen ittas fiatalember még további négy hasonló bűncselekmény elkövetését ismerte el. Egy másik személygépkocsinak, és két nyerges vontatónak törte még be az ablaküvegeit. Egy ötödik jármű, egy tehergépkocsi esetében csak azért maradt el az ablakbezúzás, mert annak ajtaját nyitva találta. Tettére azt a magyarázatot adta, hogy barátnőjéhez akart elmenni, ezért próbált meg valamilyen gépkocsira szert tenni. A motor beindítását az utolsót kivéve minden esetben megkísérelte, azonban ez egyszer sem járt sikerrel. Az elektromos vezetékek megrongálásával azonban további károkat is okozott.

A férfival szemben öt rendbeli jármű önkényes elvétele kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

Zseblopás a piacon

November 15-én kedden tett feljelentés egy veszprémi férfi, mert pénteken (november 11-én) Veszprémben a vásárcsarnokban ismeretlen személy ellopta pénztárcáját. A sértett a pénztárcáját vállára akasztott táskájának zipzárral ellátott külső zsebében tartotta, onnan emelte ki azt a zsebtolvaj, a tárcában személyes iratok és 10.000.- forint készpénz volt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmet arra, hogy nagyobb tömegben, pl. piacon, autóbuszon, fokozottan figyeljenek értékeikre! A pénztárcát, iratokat lehetőleg belső zsebben tartsák, a kézitáskát pedig közvetlen testi őrizetükben, lehetőleg maguk előtt hordják, hogy végig szemmel tudják tartani!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.