Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2011. Október 11. 06:34, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Duplázott a motoros; Több millió forintot lopott egy 12 éves fiú; Őrizetben a családját bántalmazó férfi.

Duplázott a motoros

Két alkalommal is megpróbált a rendőrök elöl elmenekülni Pápán egy 18 éves fiú, aki első alkalommal ittasan, másodszor jogosítvány nélkül motorozott.

2011. október 2-án éjjel két szolgálatban levő körzeti megbízott arra lett figyelmes, hogy az egyik pápai utca járdáján egy fiatalember közlekedett segédmotoros kerékpárral, ráadásul bukósisak és világítás használata nélkül. A rendőröknek ekkor még nem nyílt lehetőségük megállítani a szabálytalankodót, de hamarosan újra találkoztak vele a városban és ekkor részére „Állj!” jelzést adtak. A motorosnak azonban esze ágában sem volt megállni, inkább bekanyarodott egy mellékutcába és még a jármű lámpáit is lekapcsolta. Végül a rendőrök utolérték és a járművezetőt intézkedés alá vonták. Ekkor derült fény a menekülés okára: az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Három nappal később a korábban intézkedő rendőrök újból felfigyeltek a fiatalemberre, aki - bár a korábbi az ittas vezetés miatt jogosítvánnyal már nem rendelkezett- újra kimerészkedett járművével a pápai éjszakába. A körzeti megbízottak megkülönböztető jelzés használata mellett utána hajtottak, de a fiú ismét menekülésre fogta a dolgot. Szerencsétlenségére megcsúszott a kavicsos úton és elesett. A rendőrök azonnal hívták a mentőket. A mentő személyzetének azonban nem akadt dolga, a felelőtlen vezető sértetlen maradt.

Ellene ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége valamint engedély nélküli vezetés és közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés miatt indult büntető-, valamint szabálysértési eljárás.

Több millió forintot lopott egy 12 éves fiú

Egy közeli település lakója tett bejelentést 2011. október 5-én a Tapolcai Rendőrkapitányságra, mivel feltűnt számára, hogy egy helybéli 12 éves fiú nagyobb köteg pénzzel sétált be a kisboltba vásárolni.

A kiérkező rendőrök megállították és intézkedés alá vonták a „hirtelen meggazdagodott” fiút, majd ruházatának átvizsgálása során zsebeiből és az övtáskájából mintegy 1,5 millió forint készpénz került elő. Az intézkedés alá vont kezdetben tagadta, hogy lopta volna a pénzt, ám később elismerte, hogy ez az összeg mégiscsak bűncselekményből származik.
Meghallgatása során elmondta, falujában felfigyelt az egyik családi ház nyitott hátsó ablakára. Átmászott a kerítésen, majd a nyitott ablakon keresztül behatolt az épületbe. Rövid keresgélés után egy nylonzacskót talált, amelyben nem kevesebb, mint 4,5 millió forint volt elhelyezve. A könnyen jött pénzből először egy márkás kerékpárt vett, majd bebuszozott Tapolcára. Itt egy laptoppal, továbbá értékes mobiltelefonokkal ajándékozta meg magát, de barátainak is adott kölcsön az eltulajdonított pénzből.

A műszaki cikkek beszerzésére irányuló „bevásárlókörút” után visszament falujába, ahol a helyi kisboltban még három szatyrot vásárolt tele édességekkel. Ez tűnt fel az üzletben lévő többi vásárlónak, akik ismerték a fiú előéletét, tudták, hogy volt már érintve lopásban.

Őrizetben a családját bántalmazó férfi

2011. október 9-én az esti órákban érkezett bejelentés a Zirci Rendőrőrsre, hogy egy 55 éves, helyi lakos a feleségét kiskorú gyermekük jelenlétében folyamatosan bántalmazza, illetőleg fenyegeti. A bántalmazottak az agresszív családfő elől a házuk udvarára menekültek. A kiérkező rendőrjárőr a feldühödött férfit először figyelmeztette majd miután ő ennek ellenére sem hagyott fel az erőszakos viselkedéssel ezért a rendőrkapitányságra előállította. Ellene kiskorú veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás őrizetbe vételének elrendelése mellett.

Sajtószolgálat, Veszprém MRFK

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.