Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2011. November 08. 16:38, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Ismét trükkös lopás.

Elaludt a sofőr

2011. november 7-én, a kora délutáni órákban személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Nyárád belterületén.

Egy 25 éves Pápa környéki településen élő fiatalember Nemesszalók felől közlekedett Pápa irányába személygépkocsijával, melyben utasként tartózkodott testvére is. Vezetés közben a sofőr elaludt, amelynek következtében az autó áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a szemből érkező másik személygépkocsival, melyben 39 éves vezetőjén kívül még további négy nő utazott. Ez utóbbi jármű vezetője súlyos, míg utasai közül három fő könnyű sérüléseket szenvedett.

A Pápai Rendőrkapitányság büntető eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Trükkös idegen

November 7-én a kora délutáni órákban tett bejelentést a Stromfeld utcai körzeti megbízotti irodán egy veszprémi nyugdíjas férfi, akinek ismeretlen elkövető a lakásából több, mint 3.500.000. Ft értékű készpénzt és valutát tulajdonított el. A sértettet kutyasétáltatás közben állította meg egy férfi, majd egy személy után érdeklődött, de az idős úr közölte, hogy nem ő az, akit keres, majd bemutatkozott a tettesnek. Az idegen férfi ezt követően a lépcsőházukhoz ment, majd felcsöngetett a lakásukba és fel is ment a sértett otthon tartózkodó feleségéhez. Az idős asszonynak azt állította, hogy a férjével beszélte meg, hogy hozzon ki neki egy 10.000 Ft-os bankjegyet, annak sorszámának egyeztetése miatt. A hölgy a legendának hitelt adva elővett két borítékot, melyben a megtakarított pénzüket tartották, ám egy óvatlan pillanatban az elkövető kikapta azokat a kezéből, és elrohant a lakásból.

Elhagyta a helyszínt

Ugyanezen a napon, szintén a koradélutáni órákban anyagi káros közlekedési baleset történt Zirc, Rákóczi téren, ahol két személygépkocsi ütközött, melyek közül az egyik vezetője úgy hajtott ki a Deák Ferenc utcából, hogy a táblával jelzett elsőbbségadási kötelezettségét figyelmen kívül hagyta, majd anélkül, hogy az autóból kiszállt volna, elhajtott. A balesetben érintett másik jármű vezetője a Zirci Rendőrőrsöt értesítette, illetőleg megadta a helyszínt elhagyó jármű színét, típusát, vezetőjének személyleírását. Ezen adatok birtokában az őrs beosztottai az ismeretlen jármű felkutatására indultak, melyet nem sokkal később a város belterületén be is azonosítottak a baleseti szituációból következő sérülés alapján. Ezt követően a vezetőt intézkedés alá vonták, melynek során megállapították, a 47 éves zirci nő alkoholtól befolyásolt állapotban vezette gépkocsiját.

Ittas járművezetés vétsége miatt a Veszprémi Rendőrkapitányság indított az ügyben nyomozást.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.