Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2011. November 15. 07:29, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Eltévesztette a házszámot - A hívatlan vendégről kiderült, hogy házibuliban volt a közelben, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. Felfrissülni kiment az utcára, majd tévedésből már egy másik házba tért vissza.

Pénztárcalopások a piacon

2011. november 11-én, napközben Veszprém vásárcsarnoknál két lopás is történt. Egy hajmáskéri férfinak a pulton felejtett pénztárcáját lopta el ismeretlen tettes, benne készpénzzel, bankkártyával és iratokkal, 25.000.- forint kárt okozva. Egy másik férfinak a táskája oldalsó zsebéből lopták el a pénztárcáját, benne személyes irataival és bankkártyával, 13.000.- forint kárt okozva.


Kábítószer és lopott mobil a kesztyűtartóban

Ugyancsak pénteken, a déli órákban a rendőrjárőr igazoltatta a megyeszékhely egyik benzinkútján egy oda betérő autó vezetőjét. A gépkocsi átvizsgálása során annak kesztyűtartójából kábítószergyanús anyag került elő. Az autót vezető baracskai lakos elismerte, hogy kb. két héttel korábban kábítószert fogyasztott, melyet a gyorsteszt is megerősített. A 26 éves nőt előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a Veszprémi Rendőrkapitányságon, ellene kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

2011. november 12-én, este Veszprém egyik lakótelepén egy személygépkocsit és az abban utazókat vonta ellenőrzés alá a járőr. A gépkocsi átvizsgálása során annak kesztyűtartójából egy mobiltelefon került elő, melyet a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözött. A telefon lefoglalásra került, a gépkocsi vezetőjét pedig előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra.


Távoltartás Dudaron

Szombaton a délutáni órákban egy dudari asszony kért rendőri segítséget, mert férje ittas állapotban bántalmazással fenyegette meg 15 éves gyermeke jelenlétében. A helyszínen nem először kellett intézkedni a rendőröknek, a férfi ellen már folyamatban volt egy büntetőeljárás kiskorú veszélyeztetetése, zaklatás és könnyű testi sértés miatt. A sértett magánindítványt terjesztett elő, a Zirci Rendőrőrs pedig elrendelte a családfő ideiglenes megelőző távoltartását, melyre figyelemmel az esti órákban el is hagyta otthonát. Hétfőn hajnalban azonban az agresszív férfi ismét megjelent a lakáson és kapcsolatba akart lépni a feleségével. Mivel a távoltartás szabályait megszegte, szabálysértés elkövetése miatt előállították a rendőrőrsre.


Engedély nélkül horgászott

2011. november 13-án Hajmáskéren egy halőr kért rendőri intézkedést, mert észlelte, hogy a Séd patakból egy férfi egy pisztrángot fogott ki, az igazoltatásra való felszólításnak pedig nem tett eleget, hanem a kifogott halat hazavitte. A pisztráng értéke kb. 5.000.- forint. A horgász ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.


Eltévesztette a címet

2011. november 13-án, hajnalban egy zirci lakos tett bejelentést a helyi rendőrőrsre, mert a házuk nappalijában egy ismeretlen, alsónadrágra vetkőzött fiatalt talált, erősen ittas állapotban. A hívatlan vendégről kiderült, hogy házibuliban volt a közelben, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. Felfrissülni kiment az utcára, majd tévedésből már egy másik házba tért vissza. A házigazdát az éjszakai látogató megcsörrenő mobiltelefonja ébresztette föl. A sértett magánlaksértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő, a 17 éves fiút pedig állapotára tekintettel biztonsági intézkedés keretében édesanyjának adták át a zirci rendőrök.


Bébi-bikákat loptak egy gazdától

Három bikaborjú tűnt el 2011. november 5-én 15 óra és november 6-án 10 óra közötti időszakban egy Pápa környéki településen gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozó karámjából.

Az egyenként kb. 300 kg tömegű, charolais fajtájú bikaborjak a vállalkozó családi birtokán, szabad tartásban nevelkedtek az anyjuk mellett, másik négy anyatehén és további kisbikák társaságában. A borjakat egy törökországi felvásárló kívánta megvásárolni 1100 Ft/kg áron. A tulajdonos elindította az eladáshoz szükséges jogi eljárást, azonban a célországban zajló muzulmán ünnep miatt a kiszállítás késedelmet szenvedett. A gazda november 6-án délelőtt a szarvasmarhák karámjához ment etetés céljából, melynek során azt tapasztalta, hogy az ép és sértetlen villanypásztor ellenére három darab vágásérett borjú eltűnt. Kára közel 1 millió forint.

Ismeretlen elkövető ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indított a Pápa Rendőrkapitányság nyomozást.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.