Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 08. 12:11, csütörtök | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Trükkös tolvaj és lopás a hipermarketben.

Trükkös tolvaj Veszprémben

2011. december 6-án, a déli órákban a megyeszékhelyen egy idős házaspár lakásán jelent meg egy ismeretlen, 40 év körüli férfi, akit arra hivatkozva engedtek be a lakásba, hogy a nyugdíjpénztártól jött. Az ismeretlen közölte, amennyiben megmutatják neki egy 20.000,- forintos bankjegy sorszámát, abban az esetben a nyugdíjuknak megfelelő összeget kapnak ajándékba. Ilyen címlete a sértetteknek ugyan az otthon tárolt bankjegyek közt nem volt, azonban az alkalmazott legenda így is elérte célját, mert a keresgéléssel felfedték a tolvaj előtt pénzük tárolási helyét. Később a már távozóban lévő elkövető - azzal az ürüggyel, hogy egy iratot felejtett a lakásba - immár kíséret nélkül visszament oda és a megismert helyről elvitte a házaspár megtakarított pénzét, összesen 240.000,- forintot.


Lopás miatt őrizetben

Szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt vettek őrizetbe a Veszprémi Rendőrkapitányságon két székesfehérvári férfit. A kora délutáni órákban Veszprém egyik hipermarketjének operátora tett bejelentést, mivel egy személy több árucikket is fizetés nélkül vitt ki az áruházból. A biztonsági őr megkísérelte az elkövetőt a kijáratnál feltartóztatni, aki a felszólításnak nem tett eleget és az üzletből kilépve beült egy személyautóba és elhajtott. A kiérkező rendőröknek sikerült a gépjárművet feltartóztatni, majd az autóban ülő két személyt igazoltatni. A járműátvizsgálás során a gépkocsiban 19.400,- forint értékű kozmetikai terméket találtak, melynek eredetéről az elkövetők elszámolni nem tudtak. A tetten ért tolvajokat előállították, majd őrizetbe vették, őket gyorsított eljárásban a napokban bíróság elé állítják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.