Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 17. 14:29, szombat | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Őrizetlenül hagyott értékekre csaptak le a tolvajok!

Öltözőben hagyott táskából tulajdonítottak el egy pénztárcát Tapolcán

Az egyik tapolcai áruházlánc videofelvételei vezettek el ahhoz az elkövetőhöz, aki az üzlet próbafülkéjében hagyott női táskából tulajdonított el egy pénztárcát a benne lévő iratokkal együtt.
December 11-én egy tapolcai asszony tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az egyik helyi áruház ruházati osztályának próbafülkéjében felejtett táskájából pénztárcáját - a benne lévő közel 50.000 Ft készpénzzel és a sértett személyes irataival együtt - kiemelte
A rendőrség ezt követően felkereste az üzlet operátorát, aki megmutatta a bűncselekmény elkövetésének idején készült felvételeket. Ezeken tisztán látszott, amint a sértett a próbafülkéből kijön, majd közvetlenül utána egy kb. 8-12 éves korú gyermek, s vele együtt egy 50 év körüli hozzátartozója, feltehetőleg az édesapja megy be a helyiségbe. A képkockák elemzése, valamint a nyomozók adatgyűjtése alapján az elkövető beazonosítása eredménnyel járt.
Ezt követően a rendőrök a középkorú férfit felkeresték otthonában, majd a Tapolcai Rendőrkapitányságra gyanúsítottként történő kihallgatása céljából előállították. Beismerő vallomása alkalmával azt is elmondta, hogy a megszerzett javakat pincéjében helyezte el, de pár nappal az esetet követően lelkiismeretére hallgatva a személyes okmányokat borítékba tette, majd bedobta az egyik postaládába, hogy visszajuttassa tulajdonosának. A pincében feltalálásra került készpénzt - több mint 40.000 forintot - a rendőrség lefoglalta.
A férfi ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt a Tapolcai Rendőrkapitányság folytatja le az eljárást.


Kocsiban hagyott értékeket zsebelt be a tolvaj Pápán

Mindössze negyed órára hagyta magára a pápai Várkertfürdő parkolójában egy sofőr a munkáltatója tulajdonát képező tehergépkocsit, ám ez is elég volt az ismeretlen elkövetőnek ahhoz, hogy betörje a kocsi bal első ablakát és ellopja az abban hagyott övtáskát, benne személyes iratokkal és 53.000 Ft értékű meleg étkezési utalvánnyal.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy értékeiket semmilyen körülmények között ne hagyják őrizetlenül, egy-egy helyszínről való távozáskor mindig győződjenek meg azok meglétéről, vagy biztonságos helyre történő elzárásukról!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére