Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2012. Január 25. 08:39, szerda | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi sikerek megyeszerte.

Bíróság elé kerülhetnek a csaló faárusok

Mindenkinek megvolt a szerepe abban a bűnszövetségben, melynek tagjai idős embereket csaptak be. Fa megrendeléseket vettek fel, csak sehová nem a megrendelt mennyiséget szállították.

Egy papkeszi nő tett feljelentést tavalyelőtt ősszel, hogy nem annyi tűzifát kapott, mint amennyit rendelt. A nyomozás során derült fény a szövevényes, jól szervezetten folytatott fa eladási - szállítási csalásos ügyre.
A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy sellyei férfit, aki részletes, beismerő vallomást tett. A helyszíni kihallgatása során megmutatta azokat a helyeket, ahová társaival fát szállítottak. Nyilatkozott a mennyiségek és a csalással okozott károkról, kérdésekre válaszolva minden részletet feltárt a bűnszövetségben működő csalássorozatról. A csoport „feje” egy férfi és egy nő volt. Az „asszony” vette fel a megrendeléseket, a férfi szervezte a 12 idős megrendelőnek történő szállítást, adta ki az utasításokat, hol mennyivel kevesebb fát rakodjanak le.

Az öt fős társaság ellen több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. A két fő szervező ingatlanjait a hatóság az idős embereknek okozott kár megtérítésének biztosítékaként zár alá vette.

Munkaadóját lopta meg

Az osztrák és a magyar hatóságok is nyomoztak abban a bűnügyben, melynek elkövetőit végül a Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozói fogták meg.
Egy magyar kft. tulajdonosa tett feljelentést tavaly szeptember közepén, hogy az osztrák telephelyükre betörtek, és onnan különböző nagy értékű szerszámokat, szerszámgépeket vittek el mintegy másfélmillió forint értékben. A feljelentést megtették Ausztriában is. A kapcsolatfelvétel után párhuzamosan folyt a nyomozás a két hatóságnál.

Az eljárás során az almádi rendőrök előállították a cég egyik alkalmazottját, aki kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, és azt is elmondta hol adta el a gépeket. A nyomozók több Somogy megyei orrgazdánál találták meg és foglalták le az ellopott eszközök nagy részét. A volt dolgozó ellen nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás miatt indult eljárás.

Szerencsésen végződött a baleset

Hétfőn délután a mentők diszpécsere jelentette be a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, hogy a Balatonfűzfőnél lévő körforgalomban személyi sérüléses baleset történt.

Egy balatonkenesei nő Opel Astrával közlekedett a körforgalomban, amikor a 85 éves veszprémi férfi a VW Polojával behajtva nem adta meg neki az elsőbbséget, és összeütköztek. Hogy az ütközést elkerülje, az idős férfi jobbra rántotta kormányt, így a vízelvezető árokban kötött ki. Szerencséjére a gépkocsiba szerelt légzsák kinyílt, megmentve őt a súlyosabb sérüléstől. A mentők a Veszprém Megyei Kórházba szállították. A nő sérülés nélkül megúszta a balesetet.

Húsz percen belül feltartóztatták a baleset feltételezett okozóját

Hétfő délelőtt a zirci rendőrök győri kollégáik jelzése alapján fogták el a 82-es főúton történt közlekedési baleset okozóját.

Január 23-án hétfőn délelőtt a 82-es főútvonal Győri Rendőrkapitánysághoz tartozó szakaszán, Pannonhalma közelében személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt. A baleset feltehetően egy osztrák rendszámú fehér színű tehergépkocsi szabálytalanul előzése miatt következett be, melynek vezetője úgy kezdte meg az előtte haladó jármű előzését, hogy nem győződött meg arról, hogy járművét már előzik. A baleset elkerülése érdekében a fehér tehergépkocsi előzésébe kezdő Seat személygépkocsi vezetője hirtelen fékezett, majd az autót balra kormányozva lesodródott az úttól és az árokba csúszott. Az osztrák rendszámú autó – melynek típusát és rendszámát a sértett megjegyezte - vezetője megállás nélkül tovább közlekedett Zirc irányába.

A győri rendőrök megkeresése alapján a Zirci Rendőrőrs járőrei 20 perc múlva már megállították a keresett járművet és ellenőrzés alá vonták annak vezetőjét. Az ügyben a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.