Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 09. 16:11, péntek | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

A kórházakban sem lehet figyelem nélkül hagyni az értéktárgyakat!

Felrobbantották a gránátot

Lakóövezet mellett hevert egy második világháborús aknavető gránát, senkinek nem esett baja.

Március 6-án délután állampolgári bejelentés alapján jelent meg a körzeti megbízott Nemesvámos külterületén, mivel ott egy lövedéket találtak. A helyszínen a rendőr megállapította, hogy a bejelentés valós, a feltalált lövedék feltehetően egy aknavető gránát, mely a lakóövezettől 2-300 méterre található. Ezt követően értesítették a Magyar Honvédség tűzszerész szolgálatát. A helyszínre hívott tűzszerész a lövedéket megvizsgálta és úgy nyilatkozott, hogy az egy német gyártmányú, II. világháborús, 81 mm-es, repesz akna gránát. A gránát kilőtt állapotú, gyújtószerkezet nélküli. A gránátot ezt követően Tótvázsony külterületen lévő, volt orosz katonai lőtérre szállították, ahol megsemmisítésre került.

Elvitték a táskáját

Kórházban is megfordulhat tolvaj, mindenütt vigyázzunk értékeinkre!

Egy 30 éves hölgy tett március 06-án feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki aznap 16 óra 45 perc és 17 óra 00 perc közötti időben az őrizetlenül hagyott válltáskáját eltulajdonította a Veszprém Megyei Kórház tornaterme előtti folyosóról. A táskában benne volt pénztárcája, az iratai, valamint 1500 Ft és 21 USD készpénz is. Ismeretlen személy ellen lopás miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Felhívjuk a figyelmet, hogy értékeiket rövid időre se hagyják őrizetlenül! Ne feledjék, az alkalom szüli a tolvajt!


Őrizetben a bántalmazó

Többször bántalmazta már családját az a zirci férfi, akit a bejelentést követően kedden vett őrizetve a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Kiskorú veszélyeztetése miatt került őrizetbe kedden (március 06.) az a zirci férfi, akinek agresszív magatartása elől élettársa a szomszédba menekült segítségért. A hölgy elmondta, hogy kb. egy éve romlott meg a kapcsolata élettársával, azóta rendszeresek voltak a veszekedések. Tavaly ősszel a férfi már megfenyegette a családot, hogy megöli őket, ekkor a közösen nevelt 12 éves fiú gyermek állt kettejük közzé, megakadályozva a tettlegességet. A férfi azonban – hangsúlyozva, hogy ki az úr a házban - a fiút úgy arcon ütötte, hogy felrepedt a szemhéja.

A hangos szavak és fenyegetőzések sora ekkor még nem zárult le. Március 05-én este a 12 éves fiúval kiabált, majd egy telefonzsinórral bántalmazta, melynek során 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Másnap este ismét fenyegetőzött a férfi, kezét élettársa irányába ütésre emelte. A bántalmazástól csak az tartotta vissza, hogy a hölgy kezében tartotta 8 hónapos közös gyermeküket. Ezután menekült át gyermekeivel a szomszédba segítséget kérni, amelyet követően a rendőrség is azonnal a helyszínre érkezett. A Veszprémi Rendőrkapitányság a 31 éves zirci férfit őrizetbe vette, s ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak