Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 14. 05:32, szerda | Helyi
Forrás: vmrfk

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Lopás, támadás és közlekedési vita elintézése fegyverrel. A megye rendőrségi hírei.

Ápolóira támadt a megvadult gondozott

Rendhagyó reggelinek voltak tanúi 2012. március 11-én egy Pápa környéki település szociális intézményének lakói és az őket gondozó ápolónők.

Étkezés közben az egyik gondozott – minden előzmény nélkül – csípőtájékon rúgta a reggelit készítő ápolónőt. Kolléganője azonnal a segítségére sietett, de ezzel csak azt érte el, hogy a felbőszült fiatalember őt is több alkalommal mellkason és vállon ütötte. A lakók sem lehettek nyugodtak, mert őket egy székkel fenyegette. Az agresszív férfi az eset után távozott az ebédlőből és elrejtőzött az intézmény területén. A könnyebb sérüléseket elszenvedő ápolók a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletétől kértek segítséget. A kiérkező rendőrök az épülethez tartozó kertben bukkantak rá a fogyatékos személyre, akit elfogtak, és az orvosi ügyeletre szállítottak.

A vizsgálatot végző orvos pszichiátriai intézetbe utalta a felelősséget kizáró gondnokság alatt álló elkövetőt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult meg a büntető eljárás. Beszámítási képességét igazságügyi orvos szakértő fogja vizsgálni a nyomozás során.

Vannak, akiknek nem elég széles az út!


Pénteken délután telefonon érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Litéren riasztó fegyverrel meglőttek egy férfit.
A járőr, az ügyeletes nyomozók, a bűnügyi technikusok mellett a mentők is kivonultak. A helyszínről a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 44 éves békési lakost előállították, valamint lefoglaltak egy Reck típusú gáz-riasztó fegyvert lőszerekkel.
A kihallgatások során megállapítást nyert, hogy a kamionos a 72-es főúton közlekedett Veszprém felől Balatonfűzfő irányába, amikor az előtte haladó 36 éves litéri lakos Mercedes típusú személygépkocsijával indokolatlanul fékezgetni kezdett. A kamionos megkísérelte megelőzni a Mercedest, de ez a forgalmi helyzet miatt nem sikerült, így azt Litér belterületére érve, az első buszöbölnél az út jobb oldalára szorította. Ekkor a gépkocsi litéri vezetője és utasa is kiszállt, felmásztak a kamion fülkéjére, és az ablakait kezdték ütlegelni. A Renault Magnum kamion vezetője ettől megrémülve gáz és riasztó fegyvert vett elő (tartási engedéllyel nem rendelkezik), majd a Mercedes vezető fejére irányzott lövést adott le. A lövés a reflexszerűen kezét arca elé emelő férfinek 8 napon belüli sérülést okozott. A leszorítást eredményező manővert a sofőr a gépjármű fékhibájával magyarázta.
A kamion vezetője ellen közúti veszélyeztetés, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. Vezetői engedélyét bevonták, a kamion a műszaki vizsgálat idejére pedig lefoglalták.

Zseblopás a vásárcsarnokban

Keresi a rendőrség azt a középkorú nőt, aki napszemüveg mögé rejtőzve károsított meg egy idős férfit a veszprémi piacon.

Egy 80 éves balatonkenesei férfi vásárolt a veszprémi vásárcsarnokban 2012. március 9-én a délutáni órákban. Miközben az eladóval éppen az üzletet beszélte le, egy 40 év körüli, fekete napszemüveget viselő nő lépett oda hozzá és zsebéből kiemelte a pénztárcáját, amelyben 5000 forintja és személyes irati voltak. A nő ezt követően sietve eltávozott a helyszínről, felkutatása jelenleg is folyamatban van.

A rendőrség felhívjaa lakosság figyelmét, hogy vásárlásaik során pénztárcájukat lehetőleg mindig olyan helyen tartsák – pl. zárható belső zsebben - ahol illetéktelen személy nem férhet hozzá, illetve értékeikre az árukiválasztás során is fokozott figyelmet fordítsanak.


Ingyen akartak szépülni a lányok

Kozmetikai termékek lopása közben értek tetten két fiatal lányt egy veszprémi hipermarketben.

Veszprém egyik városszéli hipermarketjéből érkezett bejelentés a rendőrkapitányság ügyeletére, hogy lopáson értek tetten kettő 16 év körüli lányt, akiket a helyszínen visszatartanak. A bejelentést követően a rendőrjárőr a helyszínen megállapította, hogy két szentgáli illetőségű fiatal nő akart fizetés nélkül 25.592.-Ft értékben kozmetikai termékeket kivinni az üzletből, azonban cselekményüket a biztonsági őrök észlelték ezért az áruház kijáratánál őket feltartóztatták és később a kiérkező rendőröknek átadták.

A tetten ért tolvajokkal szemben a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a nyomozást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.