Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Április 01. 21:18, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Áruházi lopás, internetes csalás és ismételten trükkös lopás.

Újabb áruházi lopás

Pick szalámit éswhiskey-t lopott egy fiatal férfi Veszprémben, de még távozása előtt lebukott.

Egy 29 éves várpalotai férfi Veszprém egyik szupermarket áruházából 6.230 Ft értékben tulajdonított el szalámit és alkoholterméket, azonban az üzlet biztonsági őre észlelte a lopást. Az elcsípett tettest a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta, majd a járőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vételére került sor.

Internetes csalódás

Egy internetes aukciós portálon licitált televízióra az a vilonyai férfi, de az egyre gyakoribb eset megismétlődött: se termék, se pénz.

A vásárló az aukció megnyerését követően az eladónak előre elutalta a termék árát, 49.510.-Ft-ot, bízva abban, hogy mielőbb hozzájut álmai televíziójához. Sajnos ebben csalódnia kellett, az eladó a terméket nem küldte meg, illetőleg a kezdeti szóbeli hitegetés után teljesen elérhetetlenné vált. Ezt követően a csalódott vevő rákeresett eladójára az interneten, ahol több figyelmeztetést is talált, hogy ne üzleteljen vele. Az ügyben csalás vétség elkövetése miatt került sor a nyomozás elrendelésére.

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy az interneten keresztül lebonyolított ügyleteiknél fokozott óvatossággal járjanak el, csak ellenőrzött, megbízható partnerekkel kössenek megállapodásokat, és az ellenérték átadására is lehetőleg mindig csak a teljesítést követően kerüljön sor.

Trükkös lopás Zircen

Egy 89 éves zirci nyugdíjas hölgy 1.750.000 forintja bánja, hogy idegent engedett be lakásába.

A történet azzal kezdődött, hogy az idős nénihez egy 30-35 év körüli nő csengetett be azzal az indokkal, hogy papírt gyűjt iskolák számára. A gyanútlan sértett az idegent beengedte lakásába, aki ott tollat és papírt kért tőle, hogy valamit felírjon. Leültek a konyhaasztalhoz, ott az ismeretlen nő jegyzetelni kezdett, majd egyszer csak gyorsan elköszönt és elment. Ezt megelőzően - a figyelemelterelés ideje alatt - az elkövető bűntársa kivette a sértett összes megtakarított pénzét a szekrényből, s gyorsan elhagyta a tetthelyet.


Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy idegeneket csak különösen indokolt esetben engedjenek be lakásaikba, kétség esetén a belépést tagadják meg és kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, lakókörnyezetükben élő ismerősöktől vagy a rendőrségtől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.