Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 03. 21:17, csütörtök | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Lopás, garázdaság és cserbenhagyás az elmúlt napok krónikájában Veszprém megyében.

A kertben pihent, miközben kifosztották a házat

Egy győri lakos telefonált a Tapolcai Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy balatonedricsi nyaralójából ismeretlen tettes közel 200.000 Ft értékben tulajdonított el különféle aranyékszereket, iratokat és készpénzt.

A sértett elmondása szerint éppen nyaralója kertjében pihent, mikor egyszer csak arra lett figyelmes, hogy egy számára ismeretlen férfi szalad ki a házból. A villámgyorsan menekülő tolvaj aztán egy, a ház előtt várakozó fehér színű autóba ugrott be, majd hatalmas porfelhőt hagyva maga után elhajtott.

Ezek után a tulajdonos körülnézett a házban, mi tűnt el, s döbbenten tapasztalta, hogy a besurranó férfi mindent magával vitt, ami a nappali helyiségben a keze ügyébe került. A smaragd-, illetve rubinköves aranyékszereknek, személyes irataiknak már csak hűlt helye maradt, sőt az elkövető az asztalon elhelyezett bőrből készült pénztárcát is elemelte, melyben több tízezer forint készpénz volt.

A besurranó tolvaj ellen – aki bűncselekménye elkövetésével megközelítőleg 200.000 forintos kárt okozott – kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt eljárás indult.


A balesetet követően társait is otthagyva menekült a helyszínről

Kimászott az autóból és a többieket hátrahagyva távozott a helyszínről az a 27 éves férfi, aki a hátsó ülésen utasként tartózkodott abban a személygépkocsiban, amely egy villanyoszlopnak csapódott Révfülöp belterületén.

Egy Nissan típusú személygépkocsi 4 utasával éppen a révfülöpi strand előtt haladt, ám a túl nagy sebesség miatt egy balra ívelő kanyarban lesodródott az útról, s egy lámpaoszlopnak ütközött. Az esetet egy arra sétáló járókelő látta, aki azonnal a járműhöz futott, hogy segítsen a bajbajutottakon, azonban a hátsó ülésen tartózkodó férfi határozottan felszólította, hogy nem történt komolyabb baj, nincs szükség sem a mentők, sem a rendőrég értesítésére. Ennek ellenére a szemtanú bejelentét tett a történtekről a Tapolcai Rendőrkapitányságra. Miközben a rendőrség számát hívta, a férfi kimászott a hátsó ülésről, majd mobiltelefonját is hátrahagyva szó nélkül ismeretlen helyre távozott. Pár órával később azonban visszatért a baleset helyszínére, ahol a rendőrök azonnal elfogták és előállították.

A baleset következtében a személygépkocsi volánja mögött ülő 38 éves férfi könnyű sérüléseket szenvedett, akiről később, az alkoholszondás ellenőrzés során kiderült, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott. A mellette helyet foglaló 33 éves nőt viszont súlyos sérüléssekkel szállították az ajkai kórházba. A baleset körülményeit és okait a rendőrség még vizsgálja.


Belekötött a járókelőkbe és ütötte-rúgta az autókat

A tapolcai kapitányság egyenruhásai május 1-jén Badacsony belterületén éppen forgalomirányítást végeztek egy balesethelyszínelés során, miközben több járókelő is közölte velük, hogy az egyik szórakozóhely előtt egy férfi minden ok nélkül beleköt a járókelőkbe és folyamatosan szitkozódik.

A kiérkező rendőrök megtalálták a félmeztelenre vetkőzött, kopasz férfit, aki nem csak hogy a járókelőket inzultálta, de az arra közlekedő járműveket ököllel ütötte és rugdalta. A korábban balesetben érintett járművet is meg akarta rongálni, ám erre már nem volt ideje, ugyanis a rendőrök intézkedés alá vonták, majd előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra.

A férfi ellen – akiről kiderült, hogy ittas állapotban követte el tettét – garázdaság vétsége miatt indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.