Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Május 17. 16:12, csütörtök | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

Elfogások, lopás, trükkös tolvajok.

Lakásán fogták el a körözött személyt

Szerdán a délutáni órákban a körzeti megbízottak veszprémi lakásán fogtak el egy körözött személyt. A 23 éves helyi férfit a nyomozók betöréses lopás elkövetésének gyanúja miatt keresték, majd elfogását követően a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. Gyanúsítotti kihallgatása megtörtént.

Lebuktak a trükkös tolvajok

Azt hitte gyerek van a kocsi mögött, de mire leellenőrizte, a járműből közel fél millió forintnyi érték tűnt el.

Egy magyar származású osztrák állampolgár vásárolt 2012. május 16-án a délelőtti órákban Veszprém városszéli hipermarketjében. Miután fizetett, a bevásárlókocsit az autójához tolta és átpakolta a termékeket. Ennek végeztével válltáskáját az autója jobb első ülésére helyezte, majd indulni akart. Mielőtt azonban a parkolóhelyről kiállt volna, egy „jószándékú” fiatal férfi lépett az autóhoz és arra figyelmeztette, hogy egy gyereket látott matatni a kocsi hátsó kerekénél.

A vevő megköszönte a segítséget, s azonnal kiszállt, hogy ellenőrizze, nem történt-e baj. A segítőkész idegen ezután eltávozott a helyszínről, társával egyetemben, aki a néhány másodperc alatt ki is kapta a táskát az ülésről. Az eltulajdonított táskában 470.000 forintnyi érték volt.

A trükkös tolvajok azonban nem számoltak azzal az éber biztonsági őrrel, aki a gyanús személyekre felfigyelve egyből utánuk eredt. A két elkövetőt már csak akkor érte utol, amikor beszálltak egy gépkocsiba, majd – felszólítása ellenére – a helyszínről elhajtottak. A gépkocsi rendszámát azonban a szemtanú feljegyezte, amelynek segítségével, a gyors rendőri reagálásnak köszönhetően a megzavart bűnözőket Várpalotán elfogták. Elszámoltatásuknál kiderült, hogy amikor észrevették az őket lebuktató biztonsági őrt, a táskát eldobták. Az később a parkolóban elő is került, így a sértettnek az ijedtségen kívül vagyoni kára nem keletkezett.

A két székesfehérvári tolvaj és a sofőrjük az éjszakát már a rácsok mögött töltötte, ugyanis kihallgatásukat követően őrizetbe vételükre került sor.


Ellopták a mobiltelefonját

Egy 18 éves nő folytatott elmélyült beszélgetést barátnőjével egy Veszprém belvárosában található parkban. Beszélgetés közben rövid időre felügyelet nélkül hagyta pulóverét, amelynek zsebéből ismeretlen tettes eltulajdonította 65.000 forint értékű mobiltelefonját.

Az ügyben lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Olasz állampolgárt kerestek a fővárosi rendőrök, Veszprémben fogták el

Május 15-énegy veszprémi járőr az Egyetem utcában igazoltatott egy 42 éves olasz állampolgárt. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a személy ellen csalás bűntettének elkövetése miatt a Budapest V. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya elfogató parancsot adott ki. A körözés alapján a járőr elfogta, majd a rendőrkapitányságra előállította a keresett férfit. Őrizetbe vétele megtörtént.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.