Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 06. 08:58, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Ismét próbálkoznak a csalók!

Védett madarak tetemeit csempészte

2011. november 30-án, este a Nemzeti Adó és Vámhivatal járőrei az M7-es autópálya Veszprém megyei szakaszán ellenőrzés alá vontak egy román forgalmi rendszámmal közlekedő mikrobuszt. A járműben 5 fő román és 1 fő olasz állampolgár utazott Romániából Olaszország felé. Az utas- és csomagtér átvizsgálása során az intézkedő járőrök 644 db mezei pacsirta lefagyasztott tetemét találták meg. A helyszínre hívott zoológiai szakértő megállapította, hogy a madarak elpusztításával okozott kár 6.440.000,- forint. Az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság indított nyomozást természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a gépkocsit vezető 28 éves román állampolgár ellen, aki a madártetemeket tartalmazó dobozokat megrendelés alapján szállította egy olaszországi címre. A soron kívül lefolytatott nyomozás befejezését követően 2011. december 2-án a Veszprémi Városi Bíróság a terheltet 125.000,- forint pénzfőbüntetésre ítélte.

Gyalogosan akart távozni a helyszínről

2011. december 3-án, a déli órákban Dudar külterületén közlekedési baleset történt. Egy tehergépkocsi közlekedett Dudar felől Bakonyoszlop felé, melynek vezetője egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett, és a bal oldali vízelvezető árokba hajtva felborult. A balesetet követően a 32 éves vezető gyalogosan próbálta meg elhagyni a helyszínt. Mint kiderült, vezetés előtt szeszesitalt fogyasztott, ezért a rendőrök vérvételre előállították, ahol a vizsgálatot végző orvos enyhén ittasnak minősítette. A sofőr ellen ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Lopás miatt körözték

Ugyanezen a napon, este Veszprém, Sósköves Dűlőn veszprémi körzeti megbízottak igazoltattak egy ajkai férfit, aki ellen az Ajkai Rendőrkapitányság bocsátott ki elfogatóparancsot lopás miatt. A 25 éves férfit a körözés alapján a rendőrök elfogták, majd előállították.

Zseblopás a Vásárcsarnokban

December 2-án, a kora esti órákban zseblopás miatt tett feljelentés a Veszprémi Rendőrkapitányságon egy sólyi lakos, akinek ismeretlen tettes a kabátja zsebéből eltulajdonította a pénztárcáját, melyben készpénz és személyes iratai voltak. Az okozott kár 71. 000,- Ft.


Két helyen is csatornatisztítással próbálkoztak

December 2.-án a délelőtti órákban érkezett bejelentés egy veszprémi fodrászüzletből, valamint kevéssel később egy pékáru boltból is, hogy ismeretlen személyek jelentek meg csatornatisztítási munkálatok elvégzése céljából. Mindkét esetben az üzletben dolgozók telefonon értesítették a történtekről a tulajdonost, illetőleg az egyik helyszínről a vízművet is felhívták, hogy ellenőrizzék, kinek a megbízásából jelentek meg az ismeretlen személyek. Mivel egyik üzlet tulajdonosa sem rendelt meg ilyen munkát, azonnal értesítették a rendőrséget. A feltehetően csalási célzattal megjelent idegenek a rendőrség értesítése hallatán mindkét üzletből sietősen távoztak.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a közelmúltban több alkalommal is tájékoztatta a lakosságot a sajtó útján, hogy a csatornatisztítást csak a szolgáltató, illetve az általa megbízott vállalkozó végezhet. A közüzemű csatornákon elvégzett munkálatokért a fogyasztókat semmilyen külön anyagai ellenszolgáltatás nem terheli! A tájékoztató már a Bakonykarszt Zrt honlapján is olvasható.

Ereszcsatorna csere irreális áron

December 4-én tett bejelentést egy olaszfalui lakos, akinek házánál november 28-án három ismeretlen személy jelent meg és olcsón ajánlottak ereszcsatorna-cserét. A munkálatokat a tulajdonos tiltakozása ellenére olyan épületrészekre is kiterjesztették, amiről az előzetes megállapodás alapján nem volt szó. Az elszámolás során irreálisan magas anyagárat és munkadíjat állapítottak meg és annak kifizetését agresszívan követelték az idős embertől, aki engedve a nyomásnak kifizetett 700.000,- forintot az ismeretlen csalóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.