Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 14. 12:22, szerda | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Lopás és ittas vezetés.

Tetten ért fatolvajok

2011. december 9-én Bazsi külterületén csapott le a rendőrség három személyre - köztük egy fiatalkorúra -, akik egy erdős területről kíséreltek meg fát lopni. A hatóságot az erdő tulajdonosa értesítette, amikor a délutáni órákban arra lett figyelmes, hogy három férfi a korábban kivágott akác rönkdarabokat egy darus tehergépkocsira pakolja fel.
A kiérkező sümegi rendőrök ellenőrzés alá vonták a gyanúsítottakat, s a teherautón kb. 2 m3 tűzifát találtak. Az elkövetők a fakitermeléshez és a fa elszállításához szükséges engedélyeket nem tudták bemutatni, de mindhárman egyöntetűen azt állították, hogy egy sümegi lakos felhatalmazása alapján akarták a fát elvinni. A helyszínen lévő tulajdonos elmondása szerint azonban erre senkinek nem adott engedélyt.
Az elfogott férfiakat ezek után a Sümegi Rendőrőrsre állították elő, mindhármuk ellen eljárás indult. A hidegebb idő beállta óta nem ez az első eset, hogy az egyenruhások fatolvajokat fogtak.

Iratok nélkül ittasan vezetett

December 12-én, hétfő délután egy igazoltatás alkalmával bukott le az a 41 éves veszprémi férfi, aki a használatában lévő Volkswagen Golf személygépkocsival Veszprémben, a Házgyári úton okmányok nélkül, ittasan közlekedett. A sofőr a járőrök előtt önmagát igazolni nem tudta, sem az autó okmányaival, sem személyes iratokkal nem rendelkezett. A vezetővel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat eredménye pozitív lett, így ellene a Veszprémi Rendőrkapitányság ittas járművezetés miatt indított büntetőeljárást.

Zseblopás a karácsonyi vásárban

Hétfőn zseblopás miatt tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon egy szentantalfai hölgy. Elmondása szerint fenti napon, a délutáni órákban ismeretlen személyek fia farzsebéből eltulajdonították nagy értékű mobiltelefonját. A sértett bevallása szerint az okozott kár 75. 000,- Ft.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy telefont, készpénzt ne farzsebben, külső zsebben hordjanak, helyette a belső zsebben tartsák azokat zárva, így megelőzhetik, hogy zsebtolvajok áldozatává váljanak!
Lopás észlelése esetén, minél előbb tegyenek feljelentést vagy értesítsék a Rendőrséget az ingyenesen hívható (107,112) segélyhívó vonalon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.